BETAALOPLOSSINGENOntvang tot 4 gratis offertes
BETAALOPLOSSINGEN
Ontvang tot 4 gratis offertes
Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag

Betaaloplossingen: Koopgids

Onze meest gelezen artikels voor Betaaloplossingen

Bekijk al onze artikels over Betaaloplossingen

Een betaalterminal is een elektronisch toestel dat het mogelijk maakt om geld te ontvangen van klanten die met een bankkaart betalen. Door de coronapandemie wordt er steeds minder cash betaald en is de betaalterminal zowat onmisbaar geworden in om het even welke handelszaak. Dankzij de snelle opmars van het contactloos betalen verlopen verrichtingen bovendien nog sneller en is het risico op Covid-19-besmettingen kleiner.

Betaalterminals hebben heel wat voordelen! Ze verminderen de wachttijden aan de kassa, voorkomen fysiek contact met kleingeld, beperken het aantal kassafouten en bieden klanten ook gewoon een extra betaalwijze.

Voor de installatie hoeft u enkel over een bankrekening met domiciliëring te beschikken zodat het bedrag van de transacties bij u terechtkomt.
Er zijn twee types betaalterminals.

  • Vaste betaalterminals: zijn verbonden met het stopcontact en bieden een beperkte mobiliteit. Dit type betaalterminal kan evenwel gebruikt worden in combinatie met een pin-pad, een klein digitaal klavier waarop de klant zijn code intikt, zonder dat de terminal zelf verplaatst hoeft te worden.
  • Mobiele betaalterminals: werken op basis van infrarood- of van radiogolven. De infraroodterminals bevinden zich op hun sokkel tijdens de autorisatieaanvraag, terminals op basis van radiogolven kunnen vanop afstand verbinding maken met hun basisstation. De reikwijdte van systemen op radiogolven kan tot 50 meter bedragen maar het valt aan te raden om obstakels tussen het toestel en het basisstation te vermijden.

De gemiddelde prijs voor een betaalterminal varieert tussen 400 en 700 euro exclusief btw. Daar komen wel nog de transactiekosten bovenop.
Als u een betaalterminal aankoopt, valt het sterk aan te bevelen om eveneens een onderhoudscontract af te sluiten. Dat kan voor een bedrag van 120 à 200 euro per jaar (excl. btw). In geval van problemen komt dan een technicus ter plaatse om de parameters van het toestel te checken en het probleem te verhelpen. Bij defecten kan er ook een vervangtoestel worden verstrekt (voorwaarden afhankelijk van uw contract).