BETAALOPLOSSINGENOntvang tot 4 gratis offertes
BETAALOPLOSSINGEN
Ontvang tot 4 gratis offertes
Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag

Betaaloplossingen: Bancontact terminal

Leestijd: 2 min

Bancontact is een bekende naam in de wereld van de betaalterminals. Bancontact / Mister Cash is onderdeel van Banksys en verzorgd transacties die worden gedaan via een betaalterminal. Bancontact / Mister cash is uitgegroeid tt Belgische marktleider van elektronische kaartbetalingen.

 Bancontact terminal

Bancontact terminal: elektronische kaartbetalingen

Zoals gezegd zorgt Bancontact/ Mister Cash voor elektronische kaartbetalingen. Het geld van de rekening van de kaarthouder wordt overgezet naar de rekening van de ondernemer. Wat betreft de kaarthouder gebeurt dit via de bank die de kaart heeft uigegeven. Wat betreft de ondernemer gebeurt dit via de leverancier van betalingsdiensten voor ondernemers. De ondernemers heeft hier een contract voor afgesloten, bijvoorbeeld bij Bancontact.

Kaartbetaling via Bancontact in 3 stappen

Het verwerken van elektronische kaartbetalingen via Bancontact verloopt via drie stappen.

1)  Verificatie

Als een klant een betaling doet en zijn pincode intoetst wordt de bankkaart geverifieerd. Hierbij wordt het dataverkeer tussen de kaarthouder en de ondernemer tot stand gebracht. De leverancier van betalingsdiensten controleert of er genoeg geld op de rekening van de klant staat om de aankoop te doen. Wanneer dit het geval is, gaat de betaling verder, wanneer dit niet het geval stop de transactie.

2)  Berekening

Nadat de de verificatie is gedaan en autorisatie is ontvangen voor de transactie wordt de uitwisseling van de financiele confirmatie tot stand gebracht. De ondernemer geeft is deze fase door aan de klant welk bedrag er moet worden betaald.

3)  Betaling

Hierna vindt de effectieve betaling plaats. De klant wordt gedebiteerd, de ondernemers wordt gecrediteerd.

Bancontact terminal: veilige, snelle en transparante betalingen

Bancontact garandeert dat de elektronische betalingen snel, veilig en transparant verlopen. Ze houden zich aan drie pijlers, die de kwaliteit van het betaalsysteem moeten garanderen.

1)  Licentie

Elke ondernemer dient te voldoen aan bepaalde algemene voorwaarden alvorens ze worden toegestaan op het betaalschema. Hiervoor dienen licentiecontracten worden afgesloten.

2)  Policies

Hierbij dient men te denken aan alle zakelijke en technische aspecten die van toepassing zijn op alle betrokken partijen binnen het betaalschema.

3)  Technische specificaties

Hierbij gaat het om de technische beschrijvingen, procedures en instructies op het gebied van: betaalkaarten, betaalteminals, processing en betalingen.