BETAALOPLOSSINGENOntvang tot 4 gratis offertes
BETAALOPLOSSINGEN
Ontvang tot 4 gratis offertes
Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag Vergelijk tot 4 Offertes in 1 aanvraag

Betaaloplossingen: Betaalterminal huren

Leestijd: 3 min

De keuze voor een betaalterminal bepaalt u in functie van uw type zaak, uw cliënteel en welke betaalkaarten u wilt ontvangen. Daarna beslist u of u het toestel wilt kopen of huren - bijna altijd zijn de twee opties mogelijk. Besteed zeker de nodige aandacht aan garanties en ondersteuning van de leveranciers.

Betaalterminal huren

 

Voordelen bij betaalterminal huren

 • U komt niet voor een dure investering te staan die u in één keer moet financieren. Wie huurt krijgt altijd het meest recente toestel, dat meestal na verloop van tijd vervangen wordt door alweer het nieuwste exemplaar op de markt.
 • Alle leveranciers verhuren met inbegrip van bijstand. Uw software blijft up-to-date, er staat een online helpdesk tot uw beschikking, u krijgt technische hulp ofwel op weekdagen of 7/7, afhankelijk van de gekozen formule, en bij technisch defect garanderen zij interventie variërend tussen een halve dag en 5 werkdagen. Kopers moeten daarvoor een apart contract afsluiten en extra betalen.
 • Leveranciers bezorgen u promotiemateriaal om kenbaar te maken dat uw klanten met kaarten terecht kunnen in uw zaak: etalagestickers, balpennen, table tents of wobblers, bordjes met openingsuren…
 • Of u koopt of huurt:
  • elke betaalterminal garandeert u meer omzet omdat consumenten geneigd zijn meer geld uit te geven met een kaart.
  • u heeft minder cash en wisselgeld in huis. Het risico op diefstal en/of overvallen verkleint.

Kies bij voorkeur uit erkende bedrijven die met Unizo het Charter voor Betaalterminals hebben ondertekend en een kwaliteitslabel kregen toegekend. Tot die groep behoren o.a. Atos Worldline, CCV Cardfon, PayNation en Loyaltek.

 

Concrete ‘facts & figures’

Bij een huurformule betaalt u naast eenmalige installatiekosten (plug-in of door een technicus ter plaatse) een maandelijks abonnementsbedrag tussen € 30 en € 65 als u alle betaalkaarten aanvaardt.

Voor de eenvoudige versies die enkel Bancontact /Mr. Cash accepteren, vragen sommige leveranciers geen abonnementsgeld, sommigen vragen tussen € 10 en € 20 per maand en een eenmalige activeringskost.

Bij bijna alle contracten hoort een onbeperkt aantal transacties waarvoor u in functie van het aantal tussen € 0,13 en € 0,30 transactiekosten aan de leverancier afstaat. Voor internationale betaalkaarten hoort daar ook een commissie tussen 1,35 % en 2,70 % bij. De commissie voor binnenlandse kaarten ligt lager. Voor debetkaarten variëren de bijdragen tussen € 0,02 en € 0,08 per transactie.

 

Welk type huurterminal past bij welk type onderneming?

 • Winkels en retail:

Zowel toonbankterminals als mobiele toestellen zijn geschikt. Belangrijk is dat ze snel werken, liefst alle betaalkaarten aanvaarden en dat u een formule kiest met snelle interventie bij technisch defect. Soms komen extra modules en printers van pas en een basisstation met oplaadfunctie in een stopcontact of auto.

 • Medische sector en overheidsinstanties:

Voor apotheken en ziekenhuizen is het zinvol terminals te kiezen die privé- en publieke gegevens (identiteitskaart – SIS-kaart) van patiënten lezen. Ze kunnen eventueel verbonden worden met een pc die tegelijk als kassa kan fungeren.

Voor artsen en verpleegkundigen die huisbezoeken doen, bestaat er een kaartlezer die draadloos in verbinding staat met een smartphone of tablet.

 • Integratoren en benzinestations

Inbouwterminals voor automaten in parkings, carwash, catering, containerparken, ticketing in treinstations en bioscopen etc… lezen alle kaarten en zijn weersbestendig. Voor tankstations zijn er speciale waterdichte en krasbestendige buitenterminals, bestand tegen vandalisme.

 • Horeca- en koerierbedrijven

Mobiele terminals of kaartlezers draadloos verbonden met smartphones of tablets zijn hier de perfecte oplossing.

Specifiek voor de horeca lanceerde Atos Worldline de Resto-Box. Deze gebruiksvriendelijke totaaloplossing is tegelijk een kassasysteem dat bestellingen registreert, ze naar de keuken en de bar doorstuurt en klanten toelaat aan tafel te betalen. Het modulaire systeem, dat op maat kan uitgebouwd worden,  is ook geschikt voor stockbeheer, menu- en prijsverwerking en kan met de ‘Black Box’ samenwerken.