Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes
Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes

Telecom operatoren: Koopgids

Onze meest gelezen artikels voor Telecom operatoren

Bekijk al onze artikels over Telecom operatoren

Mis geen enkel telefoontje meer dankzij een telefooncentrale! Met een telefooncentrale die bij uw bedrijf past zorgt u ervoor dat u uw klanten te allen tijde te woord kunt staan. U houdt uw klantvriendelijkheid hoog in het vaandel en u loopt geen omzet mis. In deze informatiegids maken we u wegwijs in de wereld van telefooncentrales. Zodat u de beste keus maakt voor uw bedrijf. We zullen onder andere de volgende onderwerpen bespreken:

 

Verschillende soorten telefooncentrales

Telefooncentrales zijn er in verschillende soorten en maten. De gebruikte techniek bepaald mede of de telefooncentrale geschikt is voor uw bedrijf.

 

VoIP-centrales zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Doordat de verbinding via internet gemaakt wordt, is het telefoneren een stuk goedkoper geworden. Daarnaast is men niet meer gebonden aan een fysieke telefoonlijn en er kan dus gebeld worden van elke gewenste locatie.

 

Hiernaast worden ook analoge telefooncentrales nog steeds volop gebruikt. Dit blijft een goede oplossing voor bedrijven met veel telefoonlijnen.  U leest meer over de verschillende telefooncentrales in deze gids.

 

Kiest men voor een interne of een externe telefooncentrale? Dit is een keuze die weloverwogen genomen moet worden. We zetten voor u op een rij wat de voor- en nadelen van beide oplossingen zijn.

 

De aanschaf van een telefooncentrale

Wie een telefooncentrale gaat aanschaffen komt voor een keuze te staan: kopen of huren? Beide opties bieden voor- en nadelen. Wat de meest interessante oplossing voor uw bedrijf is, is afhankelijk van het type telefooncentrale dat u kiest. Ook of u de telefooncentrale extern of intern laat draaien is een aandachtspunt. We zullen beide financieringopties toelichten zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Onderhoud telefooncentrale

 

Een telefooncentrale heeft onderhoud nodig. Wanneer u de centrale huurt zult u bij uw huurcontract tevens een service- en onderhoudscontract afsluiten. Hiermee bent u gegarandeerd van een storingsdienst en een periodieke onderhoudsbeurt. Wanneer u de telefooncentrale koopt kunt u een dergelijk contract afsluiten bij de leverancier. U leest er meer over in deze gids.