Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Voordelen Dual SIM

Een simkaart (afkorting van Subscriber Identify Module) is een kleine chip die u in een mobiel telefoontoestel steekt, waarin gegevens worden opgeslagen. Deze kaart maakt het mogelijk te communiceren via het netwerk van de telecomprovider. De nieuste smartphones zijn meestal uitgerust met micro- en nano-simkaarten. Een Dual-simkaart is een afgeleide, unieke toepassing, waarvan de basistechnologie al sedert eind jaren 90 bestaat.

 Dual SIM

Hoe werkt een Dual-simkaart?

Eigenlijk gaat het om twee aparte chips die u in één mobiele telefoon steekt, zodat u één toestel kan gebruiken voor twee telefoonnummers.

 

Bijna alle grote fabrikanten van mobiele telefoons hebben Dual-sim-toestellen in hun gamma. In deze telefoons zijn twee gleufjes voorzien waarin telkens één dual-simkaart past, hetzij van het gewone formaat, hetzij in micro- of nano-versie.

 

Afhankelijk van uw keuze in functie van uw behoeften en eventuele voordelen kan u beide kaarten laten activeren bij eenzelfde provider of opteren voor twee aparte telecomoperatoren.

 

Denk erom dat elke kaart een apart geheugen heeft! Wat u opslaat op de ene kaart wordt niet automatisch overgezet naar de andere, dat moet u zelf doen. U kunt ook één pincode veranderen, maar de tweede blijft ongewijzigd. Wie bij Proximus gebruik wil maken van m-banxafe kan dit slechts met één van de twee kaarten – het logo staat duidelijk op de betreffende kaart.

 

Dual Sim Standby (DSS) – Dual Sim Active (DSA) – Dual Sim Case

DSS:

Dit type mobiele telefoon is uitgerust met slechts één antenne. Dit houdt in dat u maar met één simkaart tegelijk kan werken – u kunt geen signalen ontvangen op de twee nummers tegelijk. Meestal moet u ook manueel omschakelen van het ene nummer naar het andere door uw gsm opnieuw op te starten.

DSA:

Deze telefoons beschikken over twee ingebouwde antennes, zodat u wel de twee nummers tegelijk kan gebruiken. Overschakelen van 1 naar 2 doet u snel met één klik in het menu.

Dual Sim Case:

Dit is eigenlijk een adapter, bedoeld om aan te sluiten op mobiele telefoons die niet standaard zijn uitgerust voor het dual-sim-systeem. Er bestaan cut-adapters waarbij u de chips moet verkleinen – zij passen op bijna alle telefoons. Uw chip versnijden is niet nodig in een non-cut-adapter, maar het formaat is dan meestal veel groter.

 

Alle voordelen van Dual Sim op een rijtje

  • U beschikt over twee telefoonnummers waarvoor u slechts één telefoontoestel nodig heeft, wat financieel voordelig is.
  • Als u een abonnement neemt bij één provider, sluit u zeker een gunstige deal. U kan ook overwegen om twee verschillende providers te kiezen: eentje voor goedkope beltarieven en de andere voor goedkope internettarieven bijvoorbeeld.
  • Overschakelen van het ene nummer naar het andere gaat gemakkelijk.
  • Voor vele gebruikers is het een ideale manier om privé en business gescheiden te houden, ook wat de factuur betreft.
  • Het is een handige oplossing om roaming-kosten te beperken voor mensen die veel in het buitenland verblijven. Zij kunnen één van de twee simkaarten vervangen door een lokale kaart, gekocht in het land waar ze verblijven – zij bellen dan (goedkoop) lokaal.
  • Er bestaan al Triple en Quattro Sim-toestellen, waarin u 3 tot 4 chips kwijt kan. Deze winnen aan populariteit in uitgestrekte gebieden zoals Rusland of Azië, waar eenzelfde telecomoperator meestal maar een beperkte regio dekt. 

 

Begin met uw offerteaanvraag Telecom operatoren
Geef uw mening