Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes
Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes

Telecom operatoren: Een internetabonnement voor uw bedrijf kiezen

Leestijd: 2 min

Wanneer u een internetabonnement voor uw bedrijf gaat afsluiten dient u stil te staan bij meerdere vragen. Wilt u internet en telefonie combineren? Heeft u eventueel behoefte aan televisie? Wilt u ook internationaal kunnen bellen? Wanneer u hier een antwoord op heeft kunt u op zoek naar een Telecomprovider en een specifiek abonnement.

Een keuze maken aan de hand van de grootte van uw bedrijf

  • Kleine bedrijven (minder dan 10 werknemers) kiezen meestal voor een opties die ligt tussen particulier en professioneel gebruik. Vaak worden deze abonnementen voor bedrijven gegeven in de vorm van een pack met box (modem). Dat wil zeggen dat internet wordt gecombineerd met vaste en/of mobiele telefonie en/of televisie.
  • KMO (meer dan 10 werknemers): een pack met box (modem) volstaat doorgaans niet voor een KMO met meer dan 10 werknemers. Een ADSL, SDSL of VDSL abonnement voor bedrijven is hier meer op zijn plaats. Dit biedt een betere connectiviteit en service.
  • Grote bedrijven heb vaak specifieke behoeften en eisen. Telecom providers zullen een aangepaste oplossing kunnen aanbieden. Ook is internet via glasvezelkabel, wanneer dit een optie is, een goede manier om in de internetbehoeften te voorzien.

 Internetabonnement

Vragen die u uzelf dient te stellen

Bij de zoektocht naar een internetabonnement voor uw bedrijf ziet u soms door de bomen het bos niet meer? Staat u vooraf stil bij de volgende vragen.

  • Wilt u internet en telefonie combineren?

De meeste providers bieden abonnementen voor bedrijven die internet en telefonie, vast en mobiel, combineren. Het voordeel hiervan is dat u 1 factuur ontvangt voor de gehele service en dat u op deze manier de kosten kunt beperken.

Heeft u al een internetabonnement met vaste telefonie? Vraag dan bij uw provider na wat zijn aanbiedingen op het gebied van mobiele telefonie zijn. Vaak kan dit worden ingesloten in uw huidige abonnement.

  • Belt u regelmatig naar het buitenland?

Dient u vaak zakelijke telefoongesprekken te voeren met internationale nummers? U doet er goed aan om u te verdiepen in het aanbod van abonnementen voor bedrijven die internationale gesprekken in het abonnement hebben ingesloten. Dit zorgt voor een flinke besparing en u bent niet beperkt in uw zaakvoering.

  • Heeft u een gegarandeerd volume nodig of niet?

Bij bepaalde internetabonnementen voor bedrijven kan er voor een gegarandeerd volume worden gekozen. Dit betekend dat de internet provider een gegarandeerd internetvolume levert onder alle omstandigheden. Dit is voor bedrijven die voor hun zaken afhankelijk zijn van het internet een goede optie. Echter bedrijven die minder afhankelijk zijn van internetgebruik kunnen voldoen met een ongegarandeerd volume waarbij altijd de beste verbinding mogelijk wordt bewerkstelligd.

  • Heeft u behoefte aan een telefooncentrale?

Afhankelijk van het type abonnement kunt u gebruik maken van een telefooncentrale. Dit kan inbegrepen zijn. Wachtmuziek, keuzemenu, doorschakelen naar mobiel, de gemakken van een telefooncentrale zijn eindeloos.