Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes
Telefonie providers: ontvang tot 4 gratis offertes

Telecom operatoren: Een GSM abonnement voor uw bedrijf kiezen

Leestijd: 2 min

Bent u van plan om een GSM abonnement voor uw onderneming af te sluiten? Is uw doel om kosten te besparen en uw services uit te breiden? Staat u dan zeker stil bij de volgende punten bij de zoektocht naar het juiste abonnement.

 GSM abonnement

GSM abonnement: duur van het contract

Bij elk contract dat u afsluit is het belangrijk om te letten op de duur van het contract. Dit geldt logischerwijs ook voor een GSM abonnement voor bedrijven. Doorgaans heeft u de keuze voor een contract van een jaar (12 maanden) of 2 jaar (24 maanden). Dit contract kan niet voortijdig worden opgezegd. Echter na de Telecomwet van oktober 2012 is er een uitzondering voor kleine bedrijven met 1 tot 5 lijnen. Deze contracten kunnen na 6 maanden schriftelijk worden opgezegd.

Het is dus raadzaam om het contract en met name de duur goed te bestuderen alvorens een handtekening te plaatsen.

GSM abonnement: het verbruik

Elk bedrijf zal zijn mobiele telefoon anders gebruiken. Het verbruik is dan ook voor elk bedrijf verschillend. Misschien zult u enkel met de telefoon willen bellen, maar sms en internet zijn ook opties.

Telecom providers zullen verschillende bundels aanbieden, van 2 uur bellen per maand tot onbeperkt bellen per maand. Ook op het gebied van sms en internet heeft u de keuze uit verschillende verbruiksvolumes. Wilt u dat uw medewerkers het internet op hun smartphone intensief kunnen gebruiken dan kiest u bijvoorbeeld voor 5 GB en gebruik van 4G.

Bestudeer het aanbod en bekijk wat u en uw medewerkers  gemiddeld zullen gebruiken.

Internet

Het gebruik van internet op smartphones wordt, ook voor bedrijven, steeds belangrijker. Uw medewerkers kunnen onderweg email raadplegen en zoekopdrachten uitvoeren. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit heeft u meerdere opties op het gebied van verbruiksvolume.

Wilt u dat uw medewerkers enkel email kunnen bekijken, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor 10 mb per maand. Wilt u echter dat ze ook bijlagen van e-mails kunnen downloaden dan kiest u best voor een hoger verbruiksvolume, van bijvoorbeeld 1 GB. Wilt u dat er ook skype gesprekken kunnen worden uitgevoerd dan kiest u voor 2 of 5 GB per maand.

Internationale oproepen

Zijn uw medewerkers vaak onderweg en bevinden ze zich ook in het buitenland voor werkzaamheden? U doet er dan goed aan om te bekijken wat de opties binnen het contract zijn voor oproepen en internetgebruik in het buitenland. Zo bestaan er abonnementen die speciaal zijn aangepast op buitenland verblijf. Zo kan er bijvoorbeeld 100 minuten binnen Europa worden gebeld of 10 MB internet worden gebruikt binnen Europa.

U wint het beste advies in bij verschillende Telecom providers om een vergelijking te kunnen maken.

Verzekering

Sluit u een contract af met daarbij een mobiele telefoon? Het is, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, aan te raden om een verzekering voor de telefoon af te sluiten. Meestal kost dit enkele euro’s per maand en u bent verzekerd bij diefstal of vergadering. Elke provider heeft andere voorwaarden en tarieven, vergelijk deze dan ook goed.