Incasso : Ontvang Gratis Offertes!Vergelijk en Kies Uw Incassobureau!
Incasso : Ontvang Gratis Offertes!
Vergelijk en Kies Uw Incassobureau!
Het is tijd om uw geld terug te vorderen! Het is tijd om uw geld terug te vorderen!

Incasso

Ontdek onze artikels over Incasso

Al onze artikels over Incasso zien

De vaakst gestelde vragen over Incasso

Alle vaak gestelde vragen over Incasso zien

Er zijn weinig dingen zo stresserend en tijdrovend voor een onderneming als niet-betalende klanten. Die klanten moeten meermaals worden aangemaand om te betalen, ze moeten worden opgevolgd en wanneer nodig moeten verdere (gerechtelijke) stappen worden genomen. En dat terwijl het echte werk blijft liggen, en de eigen facturen zich opstapelen. Het inschakelen van een incassobureau kan in dit geval helpen de openstaande bedragen terug te krijgen.

 Incassobureau

De specialisten van een incassobureau weten precies wat ze moeten doen om klanten tot betaling aan te manen. Hierbij gaan ze professioneel te werk, op een zakelijke manier waardoor klanten – want dat zijn ze nog steeds – de eigenlijke schuldeiser niet als de boosdoener gaan beschouwen.

Wat zijn de voordelen van een incassobureau?

Een incassobureau heeft enkele, zwaarwegende, voordelen:

  • Tijd en geldbesparend

Een incassobureau neemt u alles uit handen, u kunt zich concentreren op uw dagelijkse werkzaamheden

  • Meer en sneller succes

Een Incassobureau maakt indruk op uw wanbetalers, zij zullen sneller succes boeken dan uzelf.

  • De relatie met uw klanten blijft positief

Doordat een incassobureau een neutrale derde partij is zal de relatie met uw klanten behouden blijven. Daarnaast weet een incassobureau precies welke stappen geoorloofd zijn en welke niet.

  • Een incassobureau kent de procedures en heeft de juiste contacten

In sommige gevallen zal een deurwaarder of een advocaat moeten worden ingeschakeld, deze contacten heeft het incassobureau voor u.

  • Geen onnodige kosten

Een incassobureau weet welke stappen u iets kunnen opleveren, zij zullen geen onnodige kosten maken met stappen die nergens toe leiden.

Minnelijke invordering of gerechtelijke invordering?

Wanneer de schuldeiser (nog) niet in het bezit is van een uitvoerbare titel (zoals een vonnis, proces-verbaal van een minnelijke schikking enzovoort) is er sprake van een minnelijke invordering, en kan de schuldeiser aanmaningsbrieven en e-mails sturen en bellen.

Wanneer er echter nog geen betaling is ontvangen na de minnelijk invordering kan er over gegaan worden op de gerechtelijk invordering. Voor een vonnis dat uitvoerbaar is via rechtsdwang, zal eerst een procedure voor de rechtbank moeten worden gevoerd door een advocaat (of de schuldeiser zelf). U leest meer over deze twee stappen tot aanzetten van betaling in deze gids.

Kosten incassobureau

Doorgaans rekent een incassobureau abonnementsgeld aan, en een percentage op het bedrag dat het kantoor int voor de schuldeiser. Als er in hetzelfde geval een advocaat tussenkomst, zal hij/zij ereloon en kosten aanrekenen. U kunt verderop in deze gids een kosten vergelijking vinden.