BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: De voordelen van een camera met bewegingssensor

Leestijd: 3 min

Als u een bedrijf heeft, wilt u uw pand goed beveiligen. Zeker wanneer uw bedrijf op een industrieterrein is gevestigd, is dit van belang. Bedrijventerreinen zijn gedurende de avond en nacht verlaten, wat inbrekers de mogelijkheid geeft om in rust te opereren. Ook vandalen maken van deze gelegenheid graag gebruik om schade aan te richten. Met een camera met bewegingssensor houdt u deze criminelen in het vizier.

 Camera met bewegingssensor

De voordelen

Een bewakingscamera maakt dag en nacht opnames, maar meestal wordt er niets noemenswaardigs op de gevoelige plaat vastgelegd. Het is niet efficiënt om continu onbruikbare opnames te maken. Wat u wilt, is opnames maken van criminelen als deze zich op uw bedrijventerrein bevinden. Een camera met bewegingsdetector is intelligent. Het apparaat signaleert bewegingen en slaat aan als iemand zich in beeld bevindt. Dit levert u de volgende voordelen op:

  • Alarmering bij inbraak: tegenwoordig heeft u de keuze uit een breed assortiment aan camera’s die een verbinding kunnen leggen met uw mobiele telefoon of tablet. Zo kunt u uw pand op afstand in de gaten houden. Een camera met bewegingssensor kan een melding geven bij beweging, zodat u bij inbraak direct wordt gealarmeerd.
  • Kostenbesparing: een camera die niet continu beelden opneemt verbruikt minder energie. Bovendien kost het zoals hierboven genoemd minder tijd om de beelden te bekijken, u hoeft alleen de opnames te bekijken waarop daadwerkelijk beweging te zien is. Het lagere energieverbruik en de efficiëntie leiden tot een kostenbesparing.

Wat kost een camera met bewegingssensor?

De aanschaf van een camera  met bewegingssensor vraagt geen grote investering. Veel beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig standaard uitgerust met bewegingsdetectie. De goedkoopste optie kost nog geen vijftig euro. De prijs loopt iets op als u op zoek bent naar een camera met een hoge kwaliteit en extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een camera die opnames maakt in HD-kwaliteit, een grote kijkafstand of een infrarood functie heeft.

Wat zijn de mogelijkheden met camerabeveiliging?

Op een industrieterrein is vrijwel ieder pand voorzien van bewakingscamera’s. Dit betekent dat camera’s op zichzelf vaak niet voldoende afschrikken om inbrekers buiten de deur te houden. Camera’s dienen echter niet alleen als afschrikwekkend middel, ze helpen ook om daders van een inbraak te pakken. U kunt uw camera’s met bewegingssensor op verschillende manieren inzetten om inbrekers en vandalen op te sporen of in het beste geval te betrappen:

  • Opnames maken: de meeste camera’s maken opnames, deze worden opgeslagen op een harde schijf. Zo heeft u na een inbraak beelden van wat er is gebeurd en kan de politie een signalement van de daders opmaken. Daarnaast kunnen de beelden worden gebruikt als bewijsmateriaal voor uw verzekering.
  • Melding via smartphone of tablet: u kunt een camera met bewegingsmelding kopen die via een app verbinding maakt met uw mobiele apparaat. Zo wordt u bij een inbraak meteen op de hoogte gebracht en kunt u direct de politie inlichten.
  • Meldkamer: voor bedrijven met een ernstig verhoogd risico op inbraak zijn meldkamers onontbeerlijk. Via een meldkamer wordt uw pand door een professioneel beveiligingsbedrijf in de gaten gehouden. Bij een inbraak reageren zij heel efficiënt aan de hand van uitstekende richtlijnen. De kans dat daders worden gepakt, is dan ook het grootst als u zaken doet met een meldkamer.