BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiligingscamera filmt ook ’s nachts in kleur

Leestijd: 1 min

Het bewaken van bedrijven wordt een stuk vereenvoudigd met de nieuwe beveiligingscamera  van het Japanse bedrijf Komamura. De bewakingscamera, de Falcon Eye KC-2000, filmt namelijk ook ’s nachts in kleur. Het herkennen van vandalen en inbrekers wordt hier flink mee vergemakkelijkt. 

Nachtcamera in kleur

De camera in nog niet op de markt gebracht, maar het Japanse bedrijf heeft wel een demonstratievideo uitgebracht. Er wordt in deze video een vergelijking getoond tussen de kleurenbeelden die de nieuwe camera zal kunnen maken en conventionele nachtcamera’s. Conventionele nachtcamera’s maken beelden in het groen en zwart, waardoor herkenning vaak moeilij is. De promotievideo van Komamura is bedoeld om aan te tonen dat de nachtbeelden niet alleen in kleur zijn, maar dat ook de resolutie een stuk hoger ligt.

 Nachtbeeld

Nog niet beschikbaar

Komamura laat weinig los over de gebruikte technieken om nachtbeelden in kleur aan te kunnen bieden. Wel laat het bedrijf weten dat de maximale resolutie van de camera 1280x720 pixels zal bedragen. De gemaakte beelden worden opgeslagen op een beveiligde SD-kaart.

Het bedrijf wil zich gaan richten op de beveiligingsbrache. De bewakingscamera zou kunnen worden ingezet door het leger of de politie. Maar ook bedrijven, journalisten en documentairemakers zullen baat hebben bij nachtbeelden in kleur.

In eerste instantie wordt de Falcon Eye KC-2000 uitgebracht in Japan. Daarna wil het bedrijf het ook internationaal uitbrengen. Wanneer en in welke landen dit is, is nog niet bekend gemaakt. Ook de prijs van het toestel is nog niet vrijgegeven.