BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: De voordelen van een dome camera

Leestijd: 2 min

Professionele inbrekers gaan gericht te werk: ze denken vooraf een strategie uit en houden hierbij rekening met beveiligingsmaatregelen die bedrijven hebben getroffen. Ze zijn bekend met deze maatregelen en weten hoe ze deze kunnen omzeilen. Als u cameratoezicht heeft, zullen ze proberen om de camera’s onklaar te maken. Dit is bij dome camera’s echter een stuk lastiger. Deze camera’s staan bekend om hun onverwoestbaarheid.

 Dome camera

Wat is een dome camera?

De behuizing van een dome camera bestaat uit een glazen bol. Achter de bol bevindt zich de lens van de camera. De bol is meestal naar beneden gericht en vormt een koepel van 180 graden. Vaak worden deze camera’s aan een plafond of een muur bevestigd, maar er zijn ook varianten met beugel verkrijgbaar die bijvoorbeeld kunnen worden bevestigd aan een paal.

Wat zijn de voordelen?

De unieke constructie van dome camera’s levert een aantal interessante voordelen op:

  • Robuustheid: de camera is vandalismebestendig. Dit wil zeggen dat de camera niet gemakkelijk met geweld kan worden verwoest.
  • Weersbestendigheid: een koepelcamera is meestal geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het apparaat is bestand tegen weer en wind en kan dus prima worden ingezet om het cameratoezicht op uw bedrijventerrein te verbeteren.
  • Onzichtbare lens: de glazen bol zorgt ervoor dat de cameralens niet zichtbaar is. Daardoor is het onduidelijk in welke richting de camera filmt. Dit betekent dat inbrekers en vandalen niet met zekerheid kunnen vaststellen of ze worden gefilmd.
  • Eenvoudig te installeren: u kunt de camera zeer gemakkelijk zelf installeren. U heeft dan ook geen monteur nodig om het apparaat gebruiksklaar te maken.

Welke soorten dome camera’s zijn verkrijgbaar?

Dome camera’s zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. We geven u hier een overzicht en de voordelen van de modellen:

  • Vaste dome camera: het woord zegt het al, een vaste camera filmt in een vaste richting. De lens kan niet worden gedraaid. Zeker wanneer de camera wordt ingezet als afschrikmiddel, volstaat een vaste camera. Inbrekers kunnen immers niet zien in welke richting de camera filmt en kunnen met geen mogelijkheid weten dat de lens niet kan worden gedraaid.
  • Draaibare dome camera: een draaibare lens kan in verschillende richtingen worden versteld. Bij een dome camera betekent dit meestal dat de camera 180 graden in de rondte kan draaien en op en neer kan bewegen.
  • Dome camera met zoomfunctie: koepelcamera’s zijn niet altijd voorzien van een zoomfunctie. Als u een camera wilt die kan inzoomen, is het verstandig om hier bij de aanschaf goed op te letten.
  • Dome camera met bewegingssensor: een camera met een bewegingssensor  maakt alleen opnames als beweging wordt geregistreerd. Daarnaast bestaan er ook camera’s met een bewegingsmelder, deze versturen een melding zo gauw beweging wordt gedetecteerd.
  • Dome camera met infraroodfunctie: een camera met infrarood kan in het donker opnames maken.

Wat kost een dome camera?

Koepelcamera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. De kosten zijn daardoor sterk afhankelijk van uw wensen. Voor een eenvoudige vaste camera betaalt u een stuk minder dan voor een draaibare camera met bewegingssensor die opnames maakt in HD-kwaliteit.