BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: De voordelen van een draadloos alarmsysteem

Leestijd: 1 min

Woningen zijn vaak het doelwit van inbrekers, gewoonweg omdat ze een gemakkelijker doelwit zijn door het gebrek aan goede beveiliging. Het installeren van een draadloos alarmsysteem is dan ook zeker aan te raden. Bovendien biedt een draadloos alarmsysteem verschillende voordelen ten opzichte van een bedraad systeem.  We zetten het voor u op een rij.

 draadloos alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem: gemakkelijke montage

Het installeren van een draadloos alarmsysteem is een stuk gemakkelijker dan dat van een bedraad systeem. Er hoeven in de eerste plaats geen kabels getrokken te worden. Hierdoor is geen breekwerk nodig om de kabels weg te werken. Ook is er geen aansluiting op het elektriciteitsnet nodig.

Voor de installatie van een draadloos alarmsysteem dient enkel het volgende te worden uitgevoerd:

  • Plaatsing van sensors, doormiddel van schroeven te bevestigen. De detectors werken op lithium batterijen met een gemiddelde levensduur van twee jaar.
  • Plaatsing van de centrale, centrale plek met indien nodig een telefoonaansluiting. De telefoonaansluiting is nodig voor alarmsystemen die automatisch een alarmnummer bellen bij detectie.
  • Plaatsing van het toetsenbord, uit het zicht van bezoekers. Te monteren aan de muur door middel van schroeven.

Een draadloos alarmsysteem mag worden geplaatst door een doe-het-zelver, maar hij dient wel goedgekeurd te worden door een erkend installateur.

Tip: Er kan een extra detector worden geplaatst bij de centrale, zodat deze niet ongezien  kan worden uitgeschakeld door een indringer.

Draadloos alarmsysteem: flexibiliteit

Doordat het alarmsysteem draadloos is, kunnen er gemakkelijk uitbreiden van het systeem worden gedaan. Hierbij kan gedacht worden aan het toevoegen van detectoren, bewakingscamera’s, etc. Daarnaast kan het alarmsysteem bij een verhuizing gemakkelijk worden meeverhuisd en worden geïnstalleerd op een nieuwe locatie.