BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: Camerabewaking prijs

Leestijd: 2 min

Cameratoezicht is niet enkel meer een luxe voor grote bedrijven. Er bestaan verschillende oplossingen op de markt die kunnen voldoen aan elk budget. Het verschil kosten hangt voornamelijk af van het type technologie en het soort beveiligingscamera dat wordt gebruikt. Hier een overzicht.

 Camerabewaking prijs

Camerabewaking prijs afhankelijk van behoeften

Er bestaan verschillende systemen voor cameratoezicht voor elk budget. De prijzen variëren aan de hand van:

  • De technologie van het materiaal (webcam of Ip camera)
  • Het type installatie (draadloze bewakingscamera’s of niet)

Wanneer u kiest  voor een draadloos IP camerabewakingssysteem zal u duurder uit zijn dan wanneer u kiest voor een systeem met bedrading. Een camerabeveiligingssysteem met bedrading heeft echter een uitgebreidere installatie nodig, waar u werkzaamheden voor moet voorzien. Daarnaast hangt de prijs ook af van het aantal bewakingscamera’s dat geplaatst zal worden.

Wanneer u kiest voor een IP camerabewaking installatie en u beschikt nog niet over een geschikt netwerk dan zal u hier kosten moeten voorzien. Dit kan een prijzige klus zijn omdat er gedurende meerdere dagen installateurs moeten worden ingeschakeld.

Daarnaast dient u ook rekening te houden met het onderhoud van het bewakingssysteem. Dit kan u uitbesteden en dit zal u gemiddeld ongeveer €150 per jaar kosten.

Cameratoezicht op afstand: het contract

Wanneer u kiest voor cameratoezicht op afstand, met een meldkamer, dan bent u gebonden aan een contract met het beveiligingsbedrijf. Dit contract kan voor 1 tot 4 jaar zijn. U huur het bewakingssysteem van een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en u betaald hiervoor via een maandabonnement.

Uw abonnementskost hangt samen met het type systeem dat u huurt. Wanneer u meerdere alarmsystemen, als brandmelder, bewegingsdetector etc. huurt dan zal uw maandbedrag hoger liggen. Soms dient u ook te betalen voor de installatie van deze systemen. Dit is echter niet altijd het geval. Over het algemeen vallen service en onderhoud buiten het contract.

De kosten van uw abonnement hangen af van:

  • Het systeem dat u kiest
  • De gealarmeerde instantie (een aangewezen persoon, beveiligingsbedrijf of brandweer/politie)
  • De technologie van het gekozen materiaal (draadloos of niet)

De kosten variëren van €50 tot €100 per maand, maar kunnen oplopen tot €600 naar gelang het systeem. 

Hoe vindt u een leverancier?

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier voor uw beveiligingssysteem kunt u het beste verschillende offertes aanvragen. Daarnaast kunt u ook te raden gaan bij uw verzekeringsmaatschappij, zij werken soms samen met een beveiligingsbedrijf.