BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: Altijd zicht op uw pand met een infrarood camera

Leestijd: 2 min

Inbraken op bedrijventerreinen komen veelvuldig voor. In het weekend en tijdens de avond en nacht zijn deze gebieden verlaten. Dit geeft inbrekers de rust en de ruimte om hun slag te slaan. Vooral in het donker voelen ze zich veilig. Veel bewakingscamera’s zullen in het donker niets registreren, maar met een infrarood camera houdt u criminelen in het vizier.

 infrarood camera

Techniek van een infrarood camera

Een infrarood camera wordt ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. In het donker registreert het apparaat warmte en zet deze warmte om in beeld. Zo kunnen inbrekers, terwijl zij zich onbespied wanen, op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

Verschillende soorten camerabeveiliging

Wie kiest voor camerabewaking, heeft verschillende mogelijkheden:

 • Infrarood camera met opname: u kunt natuurlijk een camera plaatsen die beelden opneemt die u later kunt terugzien. Hoewel u op deze manier altijd bewijs heeft van een inbraak, geeft u dit niet de mogelijkheid om tijdens de inbraak in te grijpen.
 • Infrarood camera met sensor en software: er bestaan infrarood beveiligingscamera’s met een bewegingssensor. Deze sensor kan bij beweging een signaal sturen naar een mobiel apparaat. U kunt dan een app downloaden op uw telefoon of tablet en vanuit huis uw bedrijfspand in de gaten houden. Bij beweging in de buurt van uw pand ontvangt u direct een melding, zodat u meteen de politie in kunt schakelen.
 • De diensten van een meldkamer: u kunt ook kiezen voor de diensten van een meldkamer. Uw pand wordt dan na sluitingstijd op afstand in de gaten gehouden door bewakers die de beelden van de infrarood camera volgen. Het voordeel hiervan is dat er snel en adequaat wordt gereageerd bij inbraak. Het nadeel is dat de diensten van een meldkamer vaak hogere kosten met zich meebrengen. Dit is vooral zinvol als u een verhoogd risico loopt op inbraak.

Kosten infrarood camera

Een infrarood bewakingscamera hoeft niet duur te zijn. Voor minder dan honderd euro heeft u al een exemplaar. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Hoe hoger de kwaliteit en hoe meer mogelijkheden, hoe meer een camera kost. Wat betreft de keuze uit eigenschappen van infrarood camera’s, deze zijn zeer talrijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wi-Fi;
 • Waterdichte behuizing voor buitengebruik;
 • Meerdere kanalen;
 • Opnamemogelijkheden voor video en eventueel voor audio;
 • Dome camera, deze kunnen niet gemakkelijk worden kapotgemaakt door inbrekers of vandalen;
 • Een camera speciaal voor binnen- of buitengebruik;
 • Camera’s die opnames maken in HD-kwaliteit;
 • Draadloze camera’s.

Hoewel aan een camera met infrarood functie een prijskaartje hangt, kan deze aanschaf u ook een besparing opleveren. Wie zijn bedrijfspand goed beveiligd, betaalt vaak minder voor een inbraakverzekering. Zo levert een beveiligingscamera u een structurele besparing op.

Wet- en regelgeving

Wie buiten een beveiligingscamera plaatst, dient rekening te houden met de wet- en regelgeving voor het gebruik van camera’s . Het is toegestaan om op uw eigen terrein een camera te plaatsen, zolang deze gericht is op het eigen grondgebied. Het is echter niet toegestaan om een camera te richten op de openbare weg.