Product / Dienst

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Koffiemachine

Koffiesoorten

Koffie is bij iedereen bekend, maar het wordt vaak al wat lastiger als er over verschillende koffiesoorten worden besproken. De koffieplant is een uit het oerwoud afkomstig gewas. De plant wordt in bijna alle landen rondom de evenaar verbouwd, het wordt ook wel de koffiegordel genoemd. 

Plantenfamilie

De koffieplant behoort tot de Rubiaceeën. Dit is een plantensoort die het hele jaar groen blijft. Onder de Rubiaceeën hoort de koffieplant tot de Coffea. Hier bestaan vele soorten in. De koffieplant is zoals gezegd een plant die oorspronkelijk groeit in het oerwoud. Er zijn soorten die tot wel 18 meter hoog kunnen worden. Op de plantages worden de bomen echter kort gehouden, tot struiken. In de koffiewereld zijn twee soorten van belang, de Coffea Arabica en de Coffea Robusta.

 Soorten koffiebonen

Arabica

De Arabica koffie is de bekendste koffiesoort. De Arabica koffieplant is gevoelig voor invloeden tijdens de groei en teelt. De plant groeit voornamelijk in de hooglanden in zuid-Amerika en in Kenia en Tanzania. Omdat de plant wat moeilijker in de teelt is, is deze koffie wat prijziger. De smaak is echter het meest geliefd; mild en aromatisch. De Arabica koffie maakt dan ook 70% van de wereldwijde oogst uit.

Robusta

De naam zegt het al, de Robusta is een robuuste koffieplant, welke goed bestand is tegen plantenziektes. De smaak van de Robusta koffieboon is echter minder geliefd dan die van Arabica. Robusta wordt vaak enkel gebruikt in melanges, wat de koffie goedkoper maakt. De smaak is uitgesproken en voornamelijk bitter.

Ontdek andere vragen over Koffiemachine :

Product / Dienst: vaak gestelde vragen :

Voor meer info over Koffiemachine ga naar Onze koopgids