Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: Fairtrade koffie op het werk

Leestijd: 2 min

Fairtrade koffie op het werk: de nieuwe standaard voor ondernemen in de 21ste eeuw is maatschappelijk verantwoord ondernemen, ofwel duurzaam ondernemen. Hierbij worden economische prestaties met respect voor de sociale kant binnen de ecologische randvoorwaarden behaald. Oftewel dat iedere onderneming zijn verantwoordelijkheid neemt voor de effecten en gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Door op deze manier zaken te doen zullen er nieuwe kansen, producten, diensten en of processen voor u ontstaan die interessant voor u als ondernemer zijn.

Duurzaam ondernemen

U kunt duurzaam ondernemen door te investeren in apparatuur die extra zuinig zijn in energie. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op maar is tegelijkertijd goed voor het milieu. Dit is ook mogelijk met koffieautomaten op het werk. Door bijvoorbeeld het gebruik van Led verlichting kan een koffiemachine al een stuk duurzamer zijn.

Fairtrade koffie

Wanneer u als ondernemer duurzaam te werk gaat houdt u rekening met het milieu, met uw medewerkers  en draagt hij bij aan een stabiele samenleving. Bij de aankoop van een koffiemachine kunt u er voor kiezen om gebruikt te maken van duurzame koffiebonen op het werk. Deze bonen zijn op een milieubewuste en humane manier verwerkt in het land van herkomst.  De Fairtrade koffie wordt verwerkt onder de juiste omstandigheden waarbij rekening wordt gehouden met de mensen die de bonen verwerken maar er is ook op een juiste manier omgegaan met de afvalproductie.

 Fairtrade koffie

Koffie voor op het werk: bespaartip:

Houd uw koffie warm in een thermoskan in plaats van in de koffiekan op een warmhoudplaatje. Hiermee bespaart u ongeveer 700kWh per jaar. Daarnaast blijft koffie lekkerder en wordt minder snel bitter in een thermoskan! 

Keurmerken voor koffie

Verantwoord geproduceerde koffie is voorzien van een keurmerk. De verschillende initiatieven die er zijn zetten zich allemaal in voor goede arbeidsomstandigheden en duurzame productie. Bij de certificering van de keurmerken spelen internationale normen op het gebied van arbeidsomstandigheden een belangrijke rol. Er mag geen sprake zijn van gedwongen arbeid, kinderarbeid en er moet een vrijheid bestaan van gezondheid, veiligheid en vereniging. Daarnaast is het gebruik van de twaalf meest giftige pesticiden, de ‘dirty dozen’, streng verboden. De volgende keurmerken bieden een waarborg voor duurzaam geproduceerde koffie:

  • Rainforest Alliance
  • Utz Certified
  • Max Havelaar/Fairtrade koffie

 Rainforest Alliance certifiedUTZ certified logoFairtrade

Laat zien dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt

Door deze duurzame manier toe te passen zorgt u als ondernemer ervoor dat er op een juiste manier met het milieu en mensen wordt omgegaan. Dat uw organisatie respect heeft voor de bronnen van de materialen en de mensen en dat duurzaamheid een onderdeel is van de missie van het bedrijf. Naar buiten toe heeft dit een toegevoegde waarde aan het imago van uw organisatie. Er zijn klanten die maatschappelijk verantwoord ondernemen zelfs eisen van hun leverancier. Het is dus op meerdere vlakken zeer interessant om na te denken over duurzaam ondernemen.

Duurzame tip: Gebruik in uw koffieautomaat kartonnen bekertjes met een milieuvriendelijke biologische coating. Deze kunnen 100%  worden gerecycled.