Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Wat is vriesdroog koffie?

Product / Dienst
Antwoord

Vriesdroog koffie is een van de voordeligste koffiesoorten en daardoor zeer geschikt om in een koffieautomaat verwerkt te worden. Het is een voordelig product voor grote groepen mensen, bijvoorbeeld op kantoor. 

Voor vriesdroog  koffie wordt een grote hoeveelheid zeer sterke koffie gezet, welke daarna wordt ingevroren. De grote plakken die ontstaan worden teruggebracht tot kleine korrels. Deze worden in een vacuüm vriesdroogkamer licht verwarmd. Door het vacuüm en de warmte wordt het bevroren water in de koffiekorrels omgezet naar een gasvorm, zonder vloeibaar te worden. Hierdoor blijven de smaakstoffen behouden. Het eindresultaat zijn gevriesdroogde koffiekorrels. De koffie is sterk geconcentreerd en er is dan ook maar een kleine hoeveelheid koffie nodig voor een kop koffie. 

Een kop koffie uit vriesdroog koffie is snel gezet, binnen 8 seconden is het klaar

Vriesdroge koffie is de goedkoopste koffievariant. Dit komt voornamelijk omdat de koffie sterk gereduceerd wordt, waardoor er maar weinig van het extract nodig is om een kop koffie te zetten. De productie is daarnaast relatief goedkoop. 

Vul het onderstaande formulier in en ontvang meerdere offertes:

 
Companeo : Koffiemachine: offertes vergelijken
  • Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van het formaat van een koffieautomaat?
  • Wat houdt een service- en onderhoudscontract in bij een koffieautomaat?
  • Wat zijn de meest voorkomende koffievariaties in een koffieautomaat?
  • Wat is Fresh brew koffie?
  • Wat is het verschil tussen Robusta en Arabica koffiebonen?