Product / Dienst

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Koffiemachine

Wat is vriesdroog koffie?

Vriesdroog koffie  is een van de voordeligste koffiesoorten en daardoor zeer geschikt om in een koffieautomaat verwerkt te worden. Het is een voordelig product voor grote groepen mensen, bijvoorbeeld op kantoor. 

Voor vriesdroog  koffie wordt een grote hoeveelheid zeer sterke koffie gezet, welke daarna wordt ingevroren. De grote plakken die ontstaan worden teruggebracht tot kleine korrels. Deze worden in een vacuüm vriesdroogkamer licht verwarmd. Door het vacuüm en de warmte wordt het bevroren water in de koffiekorrels omgezet naar een gasvorm, zonder vloeibaar te worden. Hierdoor blijven de smaakstoffen behouden. Het eindresultaat zijn gevriesdroogde koffiekorrels. De koffie is sterk geconcentreerd en er is dan ook maar een kleine hoeveelheid koffie nodig voor een kop koffie. 

Een kop koffie uit vriesdroog koffie is snel gezet, binnen 8 seconden is het klaar

Vriesdroge koffie is de goedkoopste koffievariant. Dit komt voornamelijk omdat de koffie sterk gereduceerd wordt, waardoor er maar weinig van het extract nodig is om een kop koffie te zetten. De productie is daarnaast relatief goedkoop. 

Vul het onderstaande formulier in en ontvang meerdere offertes:

Ontdek andere vragen over Koffiemachine :

Product / Dienst: vaak gestelde vragen :

Voor meer info over Koffiemachine ga naar Onze koopgids