Op zoek naar een Boekhouder  of een Accountant?
Op zoek naar een Boekhouder of een Accountant?
Vind een professional in uw buurt! Vind een professional in uw buurt!

Boekhouding: Koopgids

Onze meest gelezen artikels voor Boekhouding

Bekijk al onze artikels over Boekhouding

Elk bedrijf dient een boekhouding te voeren. Dit kan men zelf doen, maar men kan ook een erkende boekhouder of accountant inschakelen. Zij beschikken over de juiste kennis van zaken en kunnen bedrijven adviseren en begeleiden bij de administratie, boekhouding en belastingaangiften.

 

Boekhouding uitbesteden

We zullen u in deze informatiegids meer vertellen over de taken van erkende boekhouders, accountants, belastingconsulenten en boekhoudkantoren. U leest meer over het Instituut voor Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en het Beroepsinstituut van Boekhouders e Fiscalisten (BIBF).

 

Kosten boekhouding

Hoeveel kost het uitbesteden van de boekhouding eigenlijk?We zullen u een indicatie geven van de kosten van een erkende boekhouder. Ook bespreken we de voordelen van het uitbesteden van de boekhouding en het intern voeren van de boekhouding.

 

Boekhouding software

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de boekhouding (gedeeltelijk) intern te voeren. Hiervoor is speciale boekhoudsoftware beschikbaar. Wat hier de functies en de voordelen van zijn zetten we voor u op een rij. Ook bespreken we de leverancier Exactonline en zijn producten.

 

Boekhouding op maat

De boekhouding die gevoerd dient te worden verschilt per bedrijf. We bespreken in deze informatiegids de boekhouding van VZW’s en eenmanszaken. Daarnaast wordt er uitgelegd wat de vereenvoudigde boekhouding inhoudt.

 

Belastingaangifte

 

Een erkende boekhouder kan de belastingaangifte van een bedrijf verzorgen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. We zetten ze in onze gids voor u op een rij.