Op zoek naar een Boekhouder  of een Accountant?
Op zoek naar een Boekhouder of een Accountant?
Vind een professional in uw buurt! Vind een professional in uw buurt!

Boekhouding: Belastingaangifte laten doen door boekhouder

Leestijd: 2 min

Alle bedrijven dienen belastingaangifte te doen. Men kan dit zelf doen, maar men kan dit ook uitbesteden aan een boekhouder. Een boekhouder kent alle details en kan u helpen om fiscale voordelen te vinden die u zelf over het hooft heeft gezien. U leest hier meer over belastingaangifte via een boekhouder.

 Boekhouding eenmanszaak

Belastingaangifte via boekhouder

Wanneer u er voor heeft gekozen om uw boekhouding zelf te doen voor uw onderneming kunt u er ook voor kiezen om de belastingaangifte zelf te doen. U kunt dit zowel schriftelijk als digitaal doen. Er zijn echter veel bedrijven die hun boekhouding gedeeltelijk of volledig overlaten aan een erkende boekhouder  of accountant . U kunt er ook voor kiezen om uw boekhouding zelf uit te voren en enkel de belastingaangifte over te laten aan een erkende boekhouder.

De belastingaangifte laten doen door een boekhouder heeft een aantal voordelen voor u als bedrijfsleider. We zetten ze voor u op een rijtje:

  • Tijdswinst

Wanneer u uw belastingaangifte zelf doet bent u hier tijd aan kwijt. Vaak heeft u niet alle benodigde kennis om de aangifte snel te kunnen doen en u verliest dus tijd. Tijd die u beter aan uw core business kunt besteden.

  • Besparen

Een boekhouder heeft meer kennis van belastingen dan u. Hij of zij kan dan ook meer fiscale voordelen voor u ontdekken. Dit kan u een besparing op uw belasting opleveren.

  • Uitstel belastingaangifte

Wanneer u de belastingaangifte door een accountant of boekhouder laat uitvoeren dan heeft u hier langer de tijd voor. Dit kan wel 4 maanden schelen.

Hoe belastingaangifte doen?

De belastingaangifte kan op verschillende manieren gedaan worden. De Administratie der Directe belastingen zal berekenen hoeveel belasting u dient te betalen en stuurt hiervan een aanslagbiljet naar u op. U heeft twee opties om de aangifte te doen:

  • Schriftelijk

U kunt de aangifte ten eerste schriftelijk doen via het aanslagbiljet dat u ontvangt. Wanneer u geen aanslagbiljet heeft ontvangen dient u dit zelf aan te vragen.

  • Digitaal

De tweede opties is om de belastingaangifte online in te dienen. Dit kunt u doen via Tax-on-web. Wanneer u wilt dat uw boekhouder of accountant de aangifte online doet via Tax-on-web, dan dient u hem of haar daar een volmacht voor te geven.