BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: Inbraakalarmen

Leestijd: 2 min

Het aantal inbraken blijft stijgen. Naast de zomerperiode is ook de winterperiode met zijn donkere dagen een geliefde periode voor inbrekers. Inbraakalarmen zijn een goede methode om inbrekers af te schrikken en geen kans te geven. U kunt hier lezen wat de opties zijn, de voordelen en de onderdelen.

 Inbraakalarmen

Inbraakalarmen: voordelen

Inbraakalarmen moeten het hebben van het afschrikkende effect. Dit begint al bij de stickers die men op de ruiten, deuren of een hekwerk kan plaatsen. Daarnaast zal de sirene inbrekers afschrikken en kan er een alarmcentrale worden gekoppeld aan het systeem. Via de alarmcentrale zullen de hulpdiensten worden gewaarschuwd wanneer het alarm af gaat. Zij zullen direct contact opnemen met de bewoner en in een noodsituatie zal de politie of brandweer worden ingeschakeld.

Inbraakalarmen: onderdelen

Waar bestaan alarmsystemen uit? Natuurlijk maar de sirene deel uit van het systeem, maar er zijn nog veel meer onderdelen. We geven u een overzicht:

  • Detectoren

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een alarmsysteem zijn de detectoren. Zonder de detectoren zal het alarm niet af gaan. Er bestaan verschillende detectoren (afhankelijk van het type alarmsysteem).

  • Deur/raam detector

Deze detector zal detecteren of een raam of deur wordt geopend, zonder dat dit de bedoeling is.

  • Bewegingsdetector

Deze detector detecteert bewegingen. Deze kan goed aangesloten worden op een sirene, maar ook opeen lamp bij de voor- of achterdeur bijvoorbeeld.

  • Glasbreukdetector

Deze detector kan op een ruit worden gemonteerd en detecteert breuken in het glas. Hij kan verbonden worden aan een sirene.

  • Sirene

De sirene is het effectieve onderdeel van een alarmsysteem. Het geluid van een sirene kan de 100 decibel bereiken en zal de inbreker dusdanig opschrikken dat hij, in de meeste gevallen, opgeeft en vlucht. De sirene kan zowel in huis als buitenshuis worden geplaatst. Het kan onderdeel zijn van klavier, of het kan een apart kastje zijn dat elders wordt geplaatst.

  • Klavier

Via het klavier kan men het alarmsysteem besturen. Het alarmsysteem kan worden geactiveerd of de deactiveert. Er is een toetsenbordje op aanwezig en soms ook een beeldscherm. Er kan een code worden ingevoerd om het alarm stop te zetten of het werkt met een badge.

  • Meldkamer

Sommige alarmsystemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer. Wanneer het alarm af gaat zal de meldkamer direct contact opnemen met de eigenaar van het alarmsysteem. In het geval van een noodsituatie zal deze meldkamer de politie of brandweer inschakelen.

Inbraakalarmen: premiekorting

Degenen die hun woning beveiligen met een alarmsysteem kunnen profiteren van een belastingvermindering. Wanneer u in 2014 investeringen doet op het gebied van inbraak- en/of brandpreventie, dan zijn deze aftrekbaar in het aanslagjaar 2015. Men kan 30% van de werkelijk betaalde uitgaven opgeven bij de belasting. Het maximumbedrag dat men kan ontvangen is voor 2014 vastgesteld op 760 euro. Meer informatie over de wijze van aangifte vindt u op de website van FOD Financiën