Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Vergelijk en maak een Keuze!
Beveiliging: Inbraakpreventie
Tips voor inbraakpreventie: het aantal inbraken per jaar blijft elk jaar stijgen. In België worden elke dag gemiddeld 275 inbraken gepleegd. Een goed alarmsysteem is dus onmisbaar voor uw bedrijf of in uw woning. Hoe een inbraakalarm werkt, welke soorten er zijn en hoeveel het kost kunt u hier lezen.
Inbraakpreventie: inbraakalarm
In inbraakalarm dient alarm te slaan in het geval dat er indringers worden waargenomen in het beveiligde gebouw of een ruimte. Dit wordt gedaan doormiddel van een sensor (bijvoorbeeld een bewegingssensor of deuropeningsensor). De sensor zet het alarm in werking dat de indringer dient af te schrikken en de personen in de omgeving dient te waarschuwen.
Verschillende inbraakalarmsystemen
Indringers kunnen op verschillende manieren uw bedrijf of woning betreden. Voor elk van deze verschillende manieren bestaat een ander alarmsysteem.
- Openingsensoren
Deze sensoren worden voornamelijk geplaatst op deuren, maar kunnen bijvoorbeeld ook geplaatst worden op ramen. Vooral de achterdeur kan worden uitgerust met een dergelijke sensor. Dit is een plek waar indringers vaak naar binnen proberen te komen. De sensor zal een alarm in werking stellen wanneer de deur wordt geopend of geforceerd.
- Bewegingssensor
Een bewegingssensor zal een alarm in werking stellen wanneer er een beweging plaats vindt in het beveiligde gebied. Er bestaan verschillende typen:
- Bewegingssensor voor buiten: deze sensoren zijn bestand tegen elk weertype en werken ook s’nachts doormiddel van infrarood.
- Bewegingssensor voor lange ruimten: deze sensoren werken met een infraroodlichtbundel, waardoor langwerpige ruimten beter kunnen worden geïnspecteerd op beweging. Dit is dus voornamelijk handig in lange gangen bijvoorbeeld.
- Verticale bewegingssensor: deze sensoren zijn speciaal voor het bewaken van deuren en ramen.
Waar kunt u het beste uw alarmsysteem plaatsen?
Openingsensoren worden logischerwijs op deuren geplaatst, maar de meesten zijn ook geschikt voor ramen. Het wordt aangeraden om bewegingsensoren op elke etage van uw bedrijf of woning te plaatsen. In gangen, maar ook in het trappenhuis.
Inbraakpreventie kosten
De prijzen van inbraakalarmen hangen af van hun functies en technologie. Een simpel alarmsysteem zal gemiddeld 100 euro kosten, maar een gesofisticeerd systeem kan al snel oplopen naar 1300 euro. Een inbraakalarm zal minder kosten wanneer het deel uitmaakt van een beveiligingsysteem, op afstand of niet. In dit geval dient u rekening te houden met prijzen tussen de 300 en 900 euro voor een basissysteem en 1000 tot 1400 euro voor een uitgebreid systeem. Wilt u hulp bij uw keuze? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan.