BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: Raambeveiliging: hoe beveiligt u uw ramen?

Leestijd: 2 min

Inbrekers dringen vaak binnen via ramen. Vooral ramen die grenzen aan een achtertuin, uit het zicht vanaf de straat, zijn populair. Ramen vormen dan ook vaak een zwakke schakel in de beveiliging van woningen. Ze zijn eenvoudig in te slaan en inbrekers kennen trucs om dit op een snelle en stille manier te doen. Zo zijn ze in een mum van tijd binnen. Gelukkig kunt u maatregelen treffen om de raambeveiliging te verbeteren.

 Raambeveiliging

Raambeveiliging: hang- en sluitwerk

Het is een klassiek beeld: een inbreker die met een koevoet de kozijnen van een raam forceert. Veel kozijnen zijn niet bestand tegen dit geweld. Dit heeft te maken met het hang- en sluitwerk van het raam. Door het raambeslag te verbeteren, verbetert u de raambeveiliging. Er zijn speciale inbraakwerende raamsloten op de markt, deze bezitten de volgende eigenschappen:

  • Massiviteit: inbraakwerende sloten zijn robuust, daardoor kunnen inbrekers ze niet zomaar forceren.
  • Doorboren wordt voorkomen: speciale raambeveiligende sloten zijn voorzien van een beveiliging tegen doorboren. Het gebruik van een boormachine is een veelgebruikte truc van inbrekers, maar daarmee komen ze uw huis niet meer in.
  • Handgreep met sleutel: als uw raamsluiting is voorzien van een handgreep met een sleutel, biedt dit extra veiligheid. Uw raam kan beter op slot worden gedaan.

Raambeveiliging: inbraakwerend glas

Met gedegen sloten bent u een stap in de goede richting van een deugdelijke raambeveiliging. U voorkomt hiermee echter niet dat inbrekers uw ruit eenvoudigweg inslaan. Om dit te voorkomen, is speciaal inbraakwerend glas op de markt. Dit glas is zeer sterk en robuust, zodat het niet gemakkelijk kan worden beschadigd.

Inbraakwerende ramen heeft een aantal interessante bijkomende voordelen voor raambeveiliging. Zo wordt uw woning beter geïsoleerd tegen tocht en vocht. Bovendien beschermt het speciale glas tegen geluiden van buiten. Het glas is dus niet alleen inbraakwerend, maar ook isolerend en geluidswerend.

Kosten raambeveiliging

De kosten van raambeveiliging kunnen per huishouden erg uiteenlopen. Het prijskaartje is afhankelijk van het soort woning en de maatregelen die al zijn getroffen. Als u de sloten wilt verbeteren of speciaal glas wilt laten plaatsen, kunt u rekening houden met de volgende kosten:

  • Inbraakwerende ramen: wie een nieuw raam laat zetten moet rekening houden met drie kostenposten: de ruit, het kozijn en de montage. Er zijn verschillende soorten inbraakwerend glas op de markt, denk bijvoorbeeld aan eenzijdig gelaagd glas en tweezijdig gelaagd glas. Deze ruitsoorten bezitten een verschillende kwaliteit waarvoor u verschillende prijzen betaalt. De prijzen van kozijnen zijn afhankelijk van het materiaal. U betaalt het minst voor kunststof en het meest voor aluminium. Wat betreft de kosten voor het zetten van een raam, deze zijn afhankelijk van de glaszetter. Het loont om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen .
  • Sloten: het voordeel van het vervangen van hang en- sluitwerk, is dat u niet altijd uw volledige ramen hoeft te laten vangen. In vergelijking met het plaatsen van inbraakwerende ramen, is dit dan ook een voordelige maatregel. U kunt speciaal veiligheidsbeslag voor ramen aanschaffen. Om kosten te besparen, kunt u deze eventueel zelf monteren.