Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: Een website laten maken, de opties

Leestijd: 3 min

Wilt u een eigen website laten maken? Dan heeft u veel opties. U kunt een eenvoudige website laten maken, maar ook een zeer uitgebreide site met veel mogelijkheden.

 Website laten maken

Het doel van de website

Om vast te stellen hoe de website die u wilt laten maken eruit moet komen te zien, is het belangrijk om eerst vast te stellen wat het doel van de website is. Als u voor persoonlijke doeleinden een blog wilt bijhouden, dan kunt u met een eenvoudige website al snel goed uit de voeten. Wilt u een professionele bedrijfssite opzetten? Dan is het belangrijk dat de website kwaliteit uitstraalt. De site is immers het visitekaartje van uw bedrijf. Het kan ook zijn dat u een webwinkel wilt beginnen. Dan is het van belang dat de site goede mogelijkheden biedt om een klant vlot van dienst te kunnen zijn. De website moet de capaciteit en de ruimte bezitten om het volledige assortiment te etaleren. Klanten moeten snel en eenvoudig iets kunnen uitzoeken en betalen.

Kortom, vooraleer u besluit hoe uw website eruit moet komen te zien, is het belangrijk om te bepalen wat het doel van de site is.

De kosten

Aan het bouwen en onderhouden van een website zijn kosten verbonden. De prijsverschillen zijn enorm. Voor het bouwen van een website heeft u de volgende mogelijkheden:

  • De voordelige optie: er bestaat software waarmee iedereen in staat moet zijn om een website te ontwikkelen. Met deze software maakt u een eenvoudige site. Aan de hand van een thema bepaalt u de opmaak en met templates bepaalt u de functionaliteit. Wanneer u aan de hand van deze software een website laat maken, bent u zeer voordelig uit. U heeft dan al voor een paar honderd euro een website.
  • De professionele optie: als u een professionele website wilt laten maken, kunt u een webdeveloper inschakelen die een site van de grond af opbouwt, in plaats van aan de hand van een vast stramien. Het voordeel hiervan is dat u volop mogelijkheden heeft om de website die u laat maken volledig op uw wensen af te laten stemmen. Alles is mogelijk. Bovendien ziet uw website er zeer professioneel uit. De kosten zijn echter hoger.

Zoekmachineoptimalisatie

Veel webdevelopers bieden verschillende pakketten voor het ontwikkelen van een website. Zo kunt u kiezen voor de diensten van een bureau dat uw website voor een vast bedrag onderhoudt. Er zijn ook bureaus die zich specialiseren in zoekmachineoptimalisatie . Zij weten aan welke eisen uw site moet voldoen om hoog te eindigen op de ranglijsten van zoekmachines.  Deze eisen zijn tweeledig.

  • Ten eerste moet een website aan technische eisen voldoen. Hier kan de webdeveloper zorg voor dragen.
  • Ten tweede moeten de teksten op de site aan eisen voldoen. Veel ontwikkelaars werken samen met tekstschrijvers die de teksten van uw website kunnen optimaliseren. Zo laat u niet alleen een goede website ontwikkelen, maar ook een website die snel door het juiste publiek kan worden gevonden.

Kortom, wilt u een website laten maken? Bepaal dan vooraf wat het doel is en aan welke eisen de site moet voldoen. Aan de hand daarvan kunt u op zoek naar een ontwikkelaar die uw specifieke wensen voor u kan vervullen.