Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: De voordelen van een website op maat

Leestijd: 2 min

Veel websites voldoen tegenwoordig aan een vast stramien. Op deze manier kan snel en goedkoop een site worden opgezet. Wilt u een originele en professionele website, en mag hieraan best wat tijd en geld worden besteed? Laat dan een website op maat ontwikkelen door een vakkundig bedrijf.

 website op maat

De voordelen van een website op maat

Een website op maat heeft een aantal interessante voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Regie: u heeft zelf de regie over de website. U bepaalt hoe uw website eruit komt te zien, welke functionaliteiten de site heeft en hoe de site wordt opgebouwd.
  • Uitstraling: een vakkundig ontworpen website is een mooi visitekaartje voor uw bedrijf. De professionaliteit die u met uw bedrijf biedt vindt zijn weerslag in de site.
  • Domeinnaam: bij een website op maat bepaalt u welke URL’s uw website gebruikt. Bij websites die met zogenoemde vrije weblog-software zijn gebouwd, heeft u hier niet de vrije hand in. Een goed gekozen URL kan van professionaliteit getuigen.
  • Reclamevrije website: goedkope snel te bouwen websites bevatten doorgaans ongewenste reclame. Met een maatwebsite heeft u hier geen last van.
  • Kwaliteit: niet alle kant-en-klare websites en thema’s zijn van slechte kwaliteit, integendeel. U heeft echter geen kwaliteitsgarantie. Dit heeft u wel bij een website op maat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u een website op maat wilt laten maken, kunt u een offerte aanvragen bij een webdeveloper. Doe dit altijd bij verschillende bedrijven, dit scheelt u al gauw veel geld. Nadat u een bedrijf heeft geselecteerd, gaat u met de developer rond de tafel zitten. Doorgaans wordt uitvoerig naar uw wensen gevraagd, want het is voor het bedrijf gunstig als u meteen tevreden bent.

Vervolgens worden meerdere voorbeeldpagina’s gemaakt. De prijzen van de verschillende mogelijkheden worden hierbij besproken. Uit de voorbeelden maakt u een keuze, zodat de webbouwer weet hoe de site eruit moet komen te zien. Het is natuurlijk een website op maat, daarom kunt u altijd dingen laten aanpassen.

Kosten en tijd

Aan een op maat gemaakte website hangt natuurlijk een prijskaartje, meestal betaalt u rond de tweeduizend euro. Dit is een net bedrag als u de tijd en het werk die een webdeveloper in uw site steekt in ogenschouw neemt. Het bouwen van een website kost ongeveer een maand. Hier staat tegenover dat u een website heeft die lang mee kan, die tussentijds naar wens kan worden aangepast en zo nodig met uw bedrijf mee kan groeien.

Onderhoud en CMS website op maat

Het is verstandig om voor een website op maat een onderhoudscontract af te sluiten. U kunt dan altijd besluiten om aanpassingen te doen. Bovendien houdt u uw website up-to-date. Een regelmatig terugkerende klant ziet dat u aandacht en zorg aan uw website besteedt, dit maakt een goede indruk.

Met een content managementsysteem  (CMS) kunt u zelf tekstuele aanpassingen doen aan uw website. Zo bent u niet afhankelijk van een derde. U kunt dan altijd uw prijzen aanpassen, nieuwtjes op de site vermelden en nieuwe aanbiedingen onder de aandacht brengen.