Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: CMS website: gemakkelijk zelf beheren

Leestijd: 2 min

CMS staat voor Contentmanagementsysteem. Het doet wat het belooft: het stelt u in staat om de inhoud van uw website zelf te beheren. Met een CMS website kunt u uw website op ieder moment naar eigen wens aanpassen.

 CMS website

Hoe werkt een CMS website?

Een website bestaat voor een belangrijk deel uit tekst. Wie een site laat ontwerpen levert hiervoor een tekst aan die op de site wordt geplaatst. Zonder CMS is het lastig om deze tekst tussentijds aan te passen. Met een CMS website kan dit wel. U heeft dan toegang tot de achterkant van de website. Hier kunt u nieuwe teksten of afbeeldingen toevoegen, bestaande teksten wijzigen en pagina’s toevoegen en verwijderen. Dit kan op ieder gewenst moment zonder tussenkomst van een webdeveloper.

Anders gezegd levert een webdeveloper u een mal voor een website , waarbij u alle mogelijkheid heeft om de site naar eigen wens in te vullen en aan te passen. Dankzij een afgeschermd inlogscherm kunnen alleen u en andere bevoegden aanpassingen doen.

Wat zijn de voordelen?

Een website met CMS biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Controle: u bepaalt wat er wanneer wordt geplaatst of aangepast op uw website. Hierbij bent u niet afhankelijk van derden.
  • Eenvoudig: voor het beheren van een CMS website is geen uitgebreide technische kennis vereist. Iedereen kan het leren, wat het systeem zeer toegankelijk maakt. Hierdoor is het mogelijk om meerdere mensen de bevoegdheid te verlenen om aanpassingen aan een website te doen.
  • Uw website is altijd up-to-date: wilt u een nieuwtje plaatsen? Heeft u een nieuwe aanbieding? Dan komt een CMS website zeer van pas. Nieuws en aanbiedingen kunnen altijd direct op uw website worden gezet. Zo laat u aan uw klanten zien dat u uw website uitstekend onderhoudt. Dit maakt een professionele indruk.
  • Onmisbaar voor webshops: een webshop verandert continu. U wilt snel kunnen inspelen op de markt, producten kunnen toevoegen aan het aanbod en aanbiedingen onder de aandacht kunnen brengen op de homepage. Een CMS webshop is daarbij onontbeerlijk. Het CMS stelt u in staat om zelf snel aanpassingen te doen, zo bent u flexibel en kunt u altijd meedenken met uw klanten.

Wat zijn de kosten?

Een CMS website kost meer dan een website zonder CMS. Voor een contentmanagementsysteem betaalt u al gauw vijfduizend euro meer. Dat u een flinke investering doet voor CMS spreekt voor zich. Het contentmanagementsysteem moet worden opgezet en moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het systeem gebruiksvriendelijk zijn, zodat u zonder moeite aanpassingen kunt doen. Het kost een webdeveloper veel tijd om dit op een goede manier te realiseren.

Het bedrag dat u voor een CMS betaalt, is eenmalig. Daarna schakelt u alleen nog een webdeveloper in om grote aanpassingen te doen. De kleine aanpassingen doet u zelf en dit scheelt veel structurele kosten. Zeker als u een website heeft die regelmatig moet worden geactualiseerd, zoals een webwinkel, een blog of een nieuwssite, verdient u de kosten die u heeft gemaakt voor het CMS weer snel terug.