Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign

Ontdek onze artikels over Webdesign

Al onze artikels over Webdesign zien

De vaakst gestelde vragen over Webdesign

Alle vaak gestelde vragen over Webdesign zien

Ontdek onze leveranciers van Webdesign

Alle leveranciers van Webdesign zien

Steeds meer bedrijven zijn aanwezig op het internet. Met een bedrijfswebsite of met een online winkel. Dat is een logische trend, want steeds meer klanten van deze bedrijven begeven zich ook op het internet. Als mensen op zoek zijn naar een product of een dienst is het internet het meest gebruikte medium in hun speurtocht. Een goede website, met een goed webdesign, is dan ook onmisbaar geworden. Wat de opties zijn op het gebied van webdesign zetten we in deze gids voor u op een rij.

Webdesign 

Webdesign uitbesteden of niet?

Als u een website voor uw onderneming wilt heeft u twee keuzes: zelf een website opzetten of een website laten maken. Dit eerste lijkt het goedkoopste te zijn, maar er zijn toch er kleven ook nadelen aan. Hier een overzicht van de twee opties in webdesign:

Zelf website opzetten

Voordelen

- U heeft alles in eigen hand

- Goedkoper (wanneer u over de kennis beschikt)

- U kunt direct zelf wijzigingen doorvoeren

Nadelen

- Kost veel tijd (die u niet in andere werkzaamheden kunt steken)

- Ingewikkeld (u beschikt misschien niet over alle kennis)

Webdesign bureau

Voordelen

- Het is snel

- U heeft er geen omkijken naar

- U kunt zich concentreren op uw werk

- Uw website zal een professionele uitstraling hebben

Nadelen

- Kost geld

- U moet wachten op eventuele aanpassingen

De tijd die u steekt in het maken van een eigen website kunt u niet steken in het uitvoeren van uw werkzaamheden. Als u dit omzet in uren, dan is zelf uw eigen website maken misschien helemaal niet zo voordelig als het lijkt. Daarnaast is er specifieke kennis vereist waar niet iedereen over beschikt. Het voordeel van het zelf ontwerpen, bijvoorbeeld via Wordpress, is weer dat u zelf weet hoe u de site moet beheren en dat u direct zelf wijzigingen door kunt voeren op de pagina. U hoeft niet te wachten totdat iemand dit voor u heeft gedaan. Als u een het webdesign over laat aan een professional, dan bespaart u tijd en krijgt u een professionele site met de juiste uitstraling en functionaliteiten naar eigen wens.

Standaard of een webdesign op maat?

Ook als u het webdesign overlaat aan een vakman zijn er verschillende mogelijkheden. Meestal worden websites tegenwoordig geleverd met een Content Management System.

  • Dit CMS is als het ware de 'achterkant' van uw website en middels een login heeft u hier zelf toegang tot. Via het CMS kunt u belangrijke informatie en afbeeldingen op uw website toevoegen en wijzigen.

U kunt een professionele website laten maken op basis van een bestaand CMS, bijvoorbeeld Wordpress. Veel van deze systemen worden uitgegeven als open source systeem. Dit houdt in dat u er gratis gebruik van mag maken. Een webdesigner kan dan een professionele layout voor u maken.

Een nadeel kan zijn dat binnen deze systemen bepaalde elementen voorgestructureerd zijn, terwijl u behoefte heeft aan maatwerk. U kunt er dan ook voor kiezen om een compleet systeem op maat te laten maken door de webdesigner. Uiteraard bent u dan wel duurder uit. Hier krijgt u echter wel een originele, professionele website voor terug.

Leveranciers en kosten webdesign

Een duur webdesign hoeft niet meteen de beste te zijn. Laat u dus niet in de luren leggen door een webdesign bureau dat u een gepeperde offerte stuurt. Een goed webbureau heeft een uitgebreide portfolio waaraan u kunt zien voor welke bedrijven het bureau reeds een website gebouwd heeft. Dit geeft u een goede indruk van de kwaliteit en u heeft de mogelijkheid om eventueel contact op te nemen met een klant van het webbureau.

De kosten van een standaardwebsite op basis van een open source CMS beginnen bij ongeveer € 500. De kosten van een website op maat kunnen oplopen tot boven de € 10.000, afhankelijk van uw wensen en behoeften.