Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: Webdesign prijzen

Leestijd: 3 min

Een website kost geld. Een mooie en soepel functionerende website kost meer geld. Maar wat zijn deze kosten precies? Als het gaat om webdesign, met welke prijzen dient u dan rekening te houden?

 Webdesign prijzen

Webdesign: de prijzen

De kosten voor webdesign kunnen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro. De meeste webdevelopers hanteren een uurtarief. Hoe meer wensen u heeft, des te meer de prijzen voor webdesign op zullen lopen. U kunt onder meer vragen naar de volgende mogelijkheden voor websites:

  • CMS: met een content managementsysteem  kunt u zelf de inhoud van uw website beheren. U kunt onder meer teksten toevoegen en wijzigen, afbeeldingen plaatsen en pagina’s toevoegen en verwijderen.
  • Webdesign op maat: u wilt dat de website aansluit bij uw huisstijl en de uitstraling van uw bedrijf? dan kiest u voor een webdesign op maat . Om te zorgen dat het webdesign in de smaak valt, kunt u vragen om meerdere ontwerpen, waaruit u een keuze kunt maken voor de uiteindelijke site.
  • Google Analytics implementatie: hiermee kunt u het aantal bezoekers van uw website bijhouden. U kunt niet alleen zien hoeveel bezoekers er zijn, maar ook waar ze vandaan komen, of ze een desktop of een mobiel apparaat gebruiken en hoe lang ze op uw site blijven.
  • Social media integratie: als u uw bedrijfssite verbindt met Facebook en Twitter, kunt u een groter publiek bereiken. Dit heeft altijd een gunstige invloed op uw bedrijfsresultaten.

Goedkoop of kwaliteit?

Wie webdesign wil voor lage prijzen, kan in zee gaan met een bureau dat aan de hand van software als Joomla of Wordpress een website in elkaar zet. Dit kost niet veel tijd en is dan ook goedkoop. Er kleven echter wel een paar nadelen aan. Sites die zijn gemaakt met deze zogenoemde vrije weblogsoftware kennen veel beperkingen. Ze bestaan uit een aantal bouwstenen, waaruit u geen onbeperkte keuze heeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat uw website veel op andere voordelige sites gaat lijken. Bovendien zijn de mogelijkheden beperkt en kan een dergelijke website niet goed meegroeien met uw bedrijf.

Voor kwalitatief webdesign liggen de prijzen een stuk hoger. Hier krijgt u echter een goede website voor terug. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid. Uw website zal de komende jaren niet hoeven te worden vernieuwd en gaat daarom lang mee. Verder wordt veel aandacht besteed aan het uiterlijk en de functionaliteit. Zo kunt u een website laten maken die zeer professioneel overkomt.

Hoe vindt u een goed webdesign bureau?

Er zijn veel webdesignbureaus. Hoe selecteert u een professioneel bedrijf dat goede prijzen voor webdesign hanteert? Allereerst is het verstandig om op zoek te gaan naar een bedrijf dat bij u in de buurt is gevestigd. Als u een website laat maken, gaat u al snel een lange samenwerking aan. Het is dan prettig om persoonlijk in contact te komen met de webdevelopers en een bezoek te kunnen brengen aan het bedrijf. Verder is het een goed idee om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen, dit kan al snel een flinke besparing opleveren.