Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: Responsive webdesign: uw website op PC, Tablet en Mobiel

Leestijd: 2 min

Veel van uw klanten komen tegenwoordig niet meer via een pc of laptop op uw website terecht. Vaak gebruiken ze een mobiel apparaat, zoals een tablet of een mobiele telefoon. Wie een ouderwetse site op een mobiel apparaat bezoekt, kan deze vaak moeilijk bekijken omdat de site niet is afgestemd op het mobiele apparaat. Om dit probleem te verhelpen is responsive webdesign een uitkomst.

 Responsive webdesign

Wat is responsive webdesign?

Tot een paar jaar geleden was het vooral belangrijk dat een website goed toegankelijk was via een laptop of pc. Tegenwoordig gebruiken veel mensen een tablet of mobiele telefoon om te surfen. Hiermee is het lastig om een ouderwetse website te bekijken. Responsive webdesign zorgt ervoor dat een website wordt geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gelet op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Het gaat hierbij onder meer om de volgende punten:

  • De afmetingen van een scherm: pc’s en laptops hebben grote schermen. Wanneer websites die gemaakt zijn voor grote schermen op een mobiel apparaat worden afgebeeld, toont deze slechts een fractie van de site. De gebruiker moet de website heen en weer schuiven om hem te kunnen bekijken en heeft hierbij een slecht overzicht. Sites die zijn aangepast voor mobiele apparaten passen daarentegen keurig op het scherm. Dit verbetert de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak aanzienlijk.
  • Navigatie: wie achter een computer zit gebruikt meestal een muis, mobiele apparaten hebben een touchscreen. Dit zijn totaal verschillende manieren van navigeren. Met responsive webdesign wordt hiermee rekening gehouden.
  • Leesbaarheid: omdat de website wordt afgestemd op mobiele apparaten, wordt de site overzichtelijk en leesbaar.
  • Laadtijd: een pc of laptop heeft over het algemeen meer capaciteit dan een mobiel apparaat. Een website die snel op een computer kan worden geladen, wordt soms zeer traag geladen op een telefoon of tablet. Responsive webdesign houdt rekening met dit probleem, zodat sites vlot werken op mobiele apparaten.

Vergroot de toegankelijkheid van uw website

Als u een website heeft, wilt u natuurlijk zo veel mogelijk bezoekers genereren. Het aantal mensen dat surft via tablets en mobiele telefoons blijft groeien. Het percentage bezoekers dat uw website bekijkt via een pc of tablet daalt. Als u uw website aantrekkelijk wilt maken en houden voor een zo groot mogelijk publiek is responsive webdesign tegenwoordig onmisbaar.

Wat zijn de kosten?

Bij responsive webdesign kan een website zowel op pc’s en laptops als op mobiele apparaten worden bezocht. De schermformaten van mobiele telefoons en tablets lopen zeer uiteen, een website moet voor al deze formaten geschikt zijn. Dit is vrij lastig te realiseren.

Websites kunnen op twee manieren worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. U kunt een volledige responsive website laten maken, die zowel op de computer als op mobiele apparaten werkt. U kunt ook twee verschillende sites maken, een desktop versie en een mobiele versie. Qua prijs is de laatste optie het minst voordelig, het laten ontwerpen en bijhouden van twee websites is altijd prijziger. Aan beide opties kleven voor- en nadelen, laat u daarom door een webdeveloper goed informeren over beide mogelijkheden.