Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: Webshop maken: de aandachtspunten

Leestijd: 2 min

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om een webwinkel te beginnen. Het is eenvoudig om op deze manier een winkel op te zetten, want u heeft geen pand nodig. Omdat u vanuit huis kunt werken, is een webwinkel goed te combineren met andere verplichtingen. Wilt u een webshop maken? Let dan op de volgende aandachtspunten.

 Webshop maken

Waar moet een webshop aan voldoen?

  • Een goede website: dit is de basis van iedere webshop. U wilt een webshop maken die duidelijk is, zodat klanten direct kunnen zien wat u te bieden heeft. Verder moet de navigatie binnen de site soepel verlopen en moeten productpagina’s helder en aantrekkelijk zijn.
  • Een goed omlijnd assortiment: wat gaat u verkopen? Wat is het uitgangspunt van de webwinkel en welke producten passen daarbij? Het is essentieel hier vooraf een duidelijk beeld van te hebben.
  • Eenvoudige betaalmogelijkheden: een goede webshop biedt klanten de mogelijkheid om snel te kunnen betalen. Zo voorkomt u dat ze op het laatste moment afhaken. U kunt kiezen uit meerdere betaalmogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan Mistercash/Bancontact.
  • Klantvertrouwen: wie een webwinkel begint, wil natuurlijk goede zaken doen. Klantvertrouwen is daarom essentieel. Een goed ogende webshop straalt betrouwbaarheid uit. Verder kunt u het vertrouwen van klanten winnen door goede informatie te geven. Wat mag de klant van uw bedrijf verwachten? Wat zijn de voorwaarden? Wat is de levertijd? Het is verstandig om uw webwinkel aan te sluiten bij een brancheorganisatie. Een keurmerk laat zien dat klanten veilig zaken kunnen doen met uw bedrijf.

Een webshop maken, hoe pakt u het aan?

Als u een webshop laat ontwerpen door een designbureau, resulteert dit in een unieke online winkel op maat  waarmee u zich onderscheidt. Het bureau helpt u om een site op te zetten met een uitstekende navigatie, een winkelmandje en overzichtelijke productpagina’s. Verder kunnen ze uw vindbaarheid vergroten. Ze kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw webshop, zodat u sneller wordt gevonden op zoekmachines. Dit is een uitkomst, want de aandacht van potentiële klanten trekken is de grootste uitdaging van een nieuwe webwinkel.

Wanneer u een webshop laat maken door een designbureau doet u natuurlijk een flinke investering, daar staat tegenover dat u meteen een vliegende start kunt maken.

De kosten

Het opzetten van een webshop vergt een flinke investering. U heeft bijvoorbeeld een budget nodig om een goed assortiment samen te stellen. De website van een winkel is verder een grote kostenpost. Een webshop heeft een relatief grote website nodig. Het moet bovendien een goed geoliede site zijn, waarop klanten gemakkelijk hun weg kunnen vinden. De productpagina’s moeten overzichtelijk zijn en aantrekkelijk en het bestelproces moet soepel verlopen. Het kost een designbureau nogal wat tijd en moeite om een webshop te maken die aan al deze eisen voldoet. Daardoor kunnen de kosten voor een nieuwe webwinkel aan de hoge kant zijn.

Als u zichzelf geld wilt besparen, is het verstandig om bij verschillende bureaus een offerte aan te vragen. De prijsverschillen kunnen behoorlijk uiteenlopen, daardoor kan het vergelijken van verschillende bureaus al snel veel opleveren.