VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines

Ontdek onze artikels over Frankeermachines

Al onze artikels over Frankeermachines zien

De vaakst gestelde vragen over Frankeermachines

Alle vaak gestelde vragen over Frankeermachines zien

Het gebruik van frankeermachines in uw bedrijf kan u veel tijd besparen. Het is niet langer nodig post zelf te wegen, het frankeertarief uit te rekenen of eindeloos postzegels te plakken. De frankeermachine neemt deze, vaak tijdrovende, handelingen van u over. Bovendien ontvangt u een aantrekkelijke korting op de frankeertarieven.

frankeermachine 

Wat zijn een frankeermachines?

Een frankeermachine zorgt ervoor dat uw post altijd correct gefrankeerd is. De ingebouwde weegschaal bepaalt het gewicht van de post, waarna de machine het juiste frankeertarief berekent. Daarna wordt uw post gestempeld en kan hij via de brievenbus, postkantoor of breng- en haalservice verwerkt worden. Een frankeermachine werkt op basis van een oplaadbaar tegoed, u hoeft zo nooit meer voor postzegels naar het postkantoor.

Voor wie zijn een frankeermachines interessant?

Wanneer u meer dan 10 poststukken per dag, 50 per week of 150 per maand verstuurt, is een frankeermachine voor u interessant. Het bespaart u veel tijd en levert bovendien een aangename korting op van ongeveer 13% op de verzendtarieven. Heeft u een advocatenkantoor, bent u accountant of bent u actief in de administratieve sector? Dan is een frankeermachine al gauw rendabel.

Frankeermahines: een keuze maken

Bij het kiezen van een frankeermachine dient u rekening te houden met een aantal factoren, we zetten ze even voor u op een rij:

  • Het aantal poststukken dat u per dag verstuurd
  • Het gebruiksgemak
  • De snelheid
  • De verwerkingsmogelijkheden
  • De kwaliteit van de afdruk
  • Het onderhoud
  • De mate van autonomie
  • Online services
  • De financiering

Stijging posttarieven

In 2019 zijn de posttarieven verhoogd met ongeveer 2 cent per zegel. Een postzegel kost nu €1,00 in plaats van de voorgaande €0,097. De tariefstijging heeft ook effect op de postkosten van de frankeermachine, het voordeel ten opzichte van reguliere postzegels blijft echter ongeveer gelijk. Op een brief tot 20 gram krijgt u bijvoorbeeld 6% korting. Voor andere, buitenlandse, verzendingen kan dit wel oplopen tot 25%.

Wat zijn de voordelen van frankeermachines?

Naast tijdsbesparing en korting op de verzendtarieven heeft een frankeermachine nog meer voordelen. De frankeermachine zorgt ervoor dat uw post een professionele uitstraling heeft en altijd juist gefrankeerd is. Het is zelfs mogelijk om uw bedrijfslogo of een tekstboodschap op de enveloppen te drukken.

 

Kosten frankeermachines

De kosten van een frankeermachine hangen af van de functies van het apparaat. Hoe meer functies en autonomie het apparaat heeft, hoe prijziger deze zal zijn. Daarnaast heeft u de optie om de frankeermachine te kopen of te huren. In beide gevallen dient u bij het huurbedrag of het aankoopbedrag de kosten van de postfrankering rekenen. Deze kunt u maandelijks opwaarderen. Het werkt via het zelfde principe als beltegoed van een prepaid telefoon opwaarderen.

Een kostenoverzicht:

Huren

Kopen

Maandelijks huurtarief

Aankoopprijs

Service- en onderhoudscontract (meestal inbegrepen bij huur)

Service- en onderhoudscontract

Gebruikskosten

Gebruikskosten

Basic frankeermachine vanaf €12,95 per maand

Basic frankeermachine vanaf €890,-

Uitgebreide frankeermachine ongeveer €54,95 per maand

Uitgebreide frankeermachine ongeveer €3.000,-

Voordeel: vaak kunt u de frankeermachine na afloop van het huurcontract voor een aantrekkelijk bedrag kopen.

Voordeel: u kunt de frankeermachine gebruiken als afschrijving in de boekhouding.

Welke postverwerkingsapparatuur is nog meer interessant?

Het gebruik van de frankeermachine kunt u goed combineren met een couverteermachine of vouwmachine. Wanneer uw bedrijf veel post verwerkt, kunt u hiermee een grote tijdsbesparing realiseren. De couverteermachine en vouwmachine zorgen ervoor dat uw post netjes gevouwen wordt op de manier waarop u dat wenst. Daarnaast kan de couverteermachine uw post ook in enveloppen doen en dichtplakken. U heeft zo helemaal geen omkijken meer naar uw uitgaande post.