VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Wat is een frankeerapparaat?

Leestijd: 3 min

Bedrijven in België verzenden dagelijks grote hoeveelheden post, zowel binnen de landgrenzen zelf als naar het buitenland. Voor bedrijven die dagelijks meerdere brieven en pakketten moeten verzenden kan dit een tijdconsumerende klus zijn. Een frankeerapparaat kan helpen dit proces te versnellen. Maar wat is een frankeermachine precies? Hoe gaat het frankeerproces in zijn werk en vanaf hoeveel poststukken is een dergelijk apparaat rendabel? En, belangrijker nog, wat heeft u er aan binnen uw bedrijfsvoering?

Frankeerapparaat

Een frankeerapparaat

Een frankeermachine is, overduidelijk, een apparaat waarmee u binnen uw bedrijf uw poststukken kunt frankeren. U voert een poststuk in en geeft in het display van de machine aan om wat voor poststuk het gaat. Het frankeerapparaat berekent het tarief en verwerkt het poststuk door er het benodigde tarief en eventuele barcode op te verwerken.

Het apparaat is geschikt voor het verwerken van kleine hoeveelheden post, maar het verwerken van grotere hoeveelheden gaat ook prima. Ook is het mogelijk om met een dergelijke machine poststukken van verschillende afmetingen te verwerken. De standaardfunctie van een frankeermachine is het frankeren van de poststukken, maar er zijn ook apparaten die extra functionaliteiten hebben. Daarmee kan het verwerken van uw post nog een stuk eenvoudiger en sneller worden gemaakt.

De functies van een frankeerapparaat

Wat zijn exact de functies van een frankeermachine? En welke functies zijn relevant voor uw bedrijf? Extra functies kunnen per merk en per apparaat verschillen. Des te meer functies, des te duurder het apparaat in de regel is. U dient bij aanschaf dus goed te bekijken welke functionaliteiten voor u belangrijk zijn, zodat u niet een machine aanschaft waar u deels niets aan heeft. Dat zou zonde zijn van het geld. Welke extra functies kan een frankeermachine allemaal hebben? Hieronder een korte opsomming van de standaardfuncties en de uitgebreidere functies van een frankeerapparaat.

De standaardfuncties:

  • een ingebouwde weegschaal die automatisch het juiste tarief bepaalt;
  • een handig sorteersysteem voor grote hoeveelheden brievenbuspost;
  • het zelf kunnen instellen van het juiste frankeertarief;
  • de mogelijkheid om uw poststukken te personaliseren, bijvoorbeeld door uw logo of eigen tekst er op af te drukken.

Extra functies van een frankeerapparaat:

  • een snellere verwerkingssnelheid van uw poststukken;
  • het automatisch afsluiten van uw poststukken;
  • het automatisch doorsturen van uw verbruiksgegevens naar uw postbezorger.

De voordelen van een frankeerapparaat

Met een frankeermachine haalt u een stukje postkantoor binnen uw bedrijf. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van een frankeerapparaat en wanneer begint u dit voordeel te merken. Een korte opsomming van de voordelen van een frankeerapparaat:

  • Snellere verwerking van uw post. Voor het frankeren van uw post moet u of iemand anders binnen uw bedrijf postzegels plakken of u moet zelf naar het postkantoor om de post te laten frankeren.
  • Extra functies zorgen voor minder werk. U kunt tevens uw post laten sorteren met een frankeerapparaat en u kunt zelfs enveloppen ermee laten afsluiten. Ook dit levert u een aanzienlijk voordeel op.
  • Kostenbesparing. Het frankeren van post in grotere volumes met een frankeermachines levert u een korting op. Des te meer post u frankeert, des te hoger vaak de korting.

Is een frankeermachine geschikt voor mijn bedrijf?

Een frankeerapparaat bespaart u in ieder geval een hoop werk. Daarnaast is een dergelijke machine al rendabel bij een verzending vanaf tien poststukken per dag.