VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Voordelen frankeermachine

Leestijd: 2 min

Of u nu een groot of een klein bedrijf heeft, de postverwerking is een tijdconsumerende bezigheid. De tijd die u hieraan kwijt bent besteedt u ongetwijfeld liever aan andere zaken. Vooral de uitgaande post kan een groot beslag leggen op de werktijd van u of uw werknemers. Een frankeermachine kan hierbij een uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk exact de voordelen van een frankeermachine?

Voordelen frankeermachine

Voordelen frankeermachine op een rij

Als u een frankeermachine aanschaft of huurt, wat voor voordelen brengt een dergelijk apparaat dan eigenlijk met zich mee? Uiteraard is dat afhankelijk van de hoeveelheid post die er binnen uw bedrijf verwerkt moet worden, maar over het algemeen gelden de volgende voordelen:

  • Tijdsbesparing

Een frankeermachine kan uw post een stuk sneller verwerken dan dat u of één van uw werknemers dat handmatig zou kunnen. Vooral bij grotere hoeveelheden uitgaande poststukken kan u dit een flinke tijdsbesparing opleveren.

  • Kostenbesparing

Een bijkomend voordeel van een frankeermachine is dat u hiermee kunt besparen op uw portkosten. Met een frankeermachine heeft u een gunstiger tarief dan dat u bij het postkantoor zou hebben. Alle kosten in beschouwing nemend heeft u al voordeel van een frankeermachine vanaf 6 uitgaande poststukken per dag. Verstuurt u aanzienlijk meer poststukken? Dan loopt het voordeel ook een stuk sneller op.

  • Werkbesparing

Een ander voordeel van een frankeermachine is dat er extra functies op het apparaat zitten. Zo hebben bepaalde frankeermachines een dynamische weegschaal die aan de hand van het gewicht en afmeting automatisch uw enveloppen frankeert, zo hoeft u dus uw enveloppen niet langer te sorteren op maat en gewicht. Ook zijn er zelfs frankeermachines die enveloppen kunnen sluiten. Dit werk hoeft u of één van uw medewerkers dan niet meer zelf te doen. Soms kan dit op jaarbasis vele uren werk schelen. En een werkbesparing is tevens een tijds- en kostenbesparing.

  • Uitstraling

Met het gebruiken van een frankeermachine voegt u tevens een professionele uitstraling aan uw post en aan uw bedrijf toe. U hoeft uw poststukken niet zelf te voorzien van postzegels, die toch wel vaak scheef worden opgeplakt, maar frankeert u uw post met een stempel via uw eigen machine – netjes en professioneel. Daarnaast bieden sommige frankeermachines de mogelijkheid om een extra tekst of uw bedrijfslogo af te laten drukken op een poststuk. Dat draagt nog eens extra bij tot de uitstraling van uw post.

  • Nauwkeurigheid

Ondergefrankeerde enveloppen zijn een vervelende zaak voor uw ontvanger, zij moeten immers bijbetalen. Overgefrankeerde enveloppen daarentegen doen uw kosten onnodige oplopen. Dankzij de geintegreerde weegschaal van een frankeermachine worden uw enveloppen steeds tot de eurocent correct gefrankeerd.

Is een frankeermachine geschikt voor mijn bedrijf?

Gelden bovenstaande voordelen van een frankeermachine ook voor uw bedrijf? Kan een frankeermachine ook voor u een besparing op het gebied van werk, tijd en kosten opleveren? Dan is een frankeermachine ongetwijfeld een aanwinst voor u en uw bedrijf.