Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Voordelen frankeermachine

Of u nu een groot of een klein bedrijf heeft, de postverwerking is een tijdconsumerende bezigheid. De tijd die u hieraan kwijt bent besteedt u ongetwijfeld liever aan andere zaken. Vooral de uitgaande post kan een groot beslag leggen op de werktijd van u of uw werknemers. Een frankeermachine kan hierbij een uitkomst bieden. Maar wat zijn nu eigenlijk exact de voordelen van een frankeermachine?

Voordelen frankeermachine

Voordelen frankeermachine op een rij

Als u een frankeermachine aanschaft of huurt, wat voor voordelen brengt een dergelijk apparaat dan eigenlijk met zich mee? Uiteraard is dat afhankelijk van de hoeveelheid post die er binnen uw bedrijf verwerkt moet worden, maar over het algemeen gelden de volgende voordelen:

  • Tijdsbesparing

Een frankeermachine kan uw post een stuk sneller verwerken dan dat u of één van uw werknemers dat handmatig zou kunnen. Vooral bij grotere hoeveelheden uitgaande poststukken kan u dit een flinke tijdsbesparing opleveren.

  • Kostenbesparing

Een bijkomend voordeel van een frankeermachine is dat u hiermee kunt besparen op uw postkosten. Met een frankeermachine heeft u een gunstiger tarief dan dat u bij het postkantoor zou hebben. Alle kosten in ogenschouw nemend heeft u al voordeel van een frankeermachine vanaf tien uitgaande poststukken per dag. Verstuurt u aanzienlijk meer poststukken? Dan loopt het voordeel ook een stuk sneller op.

  • Werkbesparing

Een ander voordeel van een frankeermachine is dat er extra functies op het apparaat zitten. Zo hebben de meest frankeermachines standaard een functie voor het sorteren van de post. Ook zijn er zelfs frankeermachines die enveloppen kunnen sluiten. Dit werk hoeft u of één van uw medewerkers dan niet meer zelf te doen. Soms kan dit op jaarbasis vele uren werk schelen. En een werkbesparing is natuurlijk teven een tijds- en kostenbesparing.

  • Uitstraling

Met het gebruiken van een frankeermachine voegt u tevens een professionele uitstraling aan uw post en aan uw bedrijf toe. U hoeft uw poststukken niet zelf te voorzien van postzegels, die toch wel vaak scheef worden opgeplakt, maar frankeert uw post met een stempel via uw eigen machine. Daarnaast bieden sommige frankeermachines de mogelijkheid om een extra tekst of uw bedrijfslogo af te laten drukken op een poststuk. Dat draagt nog eens extra bij aan de uistraling die uw post krijgt.

  • Nauwkeurigheid

Een ander voordeel van een frankeermachine is tevens dat deze u in staat stelt nauwkeuriger met uw uitgaande post om te gaan. Zo nu en dan zal het voor komen dat u een poststuk onvoldoende frankeert, omdat u het gewicht ervan niet goed heeft ingeschat. Vervelend voor de ontvanger, omdat deze geconfronteerd wordt met de kosten. Daarnaast ook vervelend voor uzelf, omdat u niet op die manier uw post wenst te verzenden. Met een frankeermachine wordt uw post gewogen en wordt aan de hand van het gewicht de frankering bepaald. Zo kan het niet voor komen dat uw poststukken te laag gefrankeerd zijn.

 

Is een frankeermachine geschikt voor mijn bedrijf?

Deze vraag kunt u gemakkelijk zelf beantwoorden. Gelden deze voordelen van een frankeermachine ook voor uw bedrijf? Levert een frankeermachine ook voor u een besparing op het gebied van werk, tijd en kosten op? Dan biedt een frankeermachine ook voordelen voor u en uw bedrijf.

 

Begin met uw offerteaanvraag Frankeermachines