VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Frankeermachine kopen of huren

Leestijd: 3 min

Om uw uitgaande post sneller en voordeliger te kunnen verwerken kunt u gebruik maken van een frankeerapparaat. Een dergelijke machine kan een uitkomst bieden voor uw bedrijf, maar er zit wel een bepaald prijskaartje aan verbonden. Afhankelijk van het merk en de functies kan de prijs voor een frankeerapparaat behoorlijk op uw budget drukken. U heeft de mogelijkheid om een frankeermachine te kopen, maar u kunt er ook één huren. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen.

Frankeermachine kopen of huren

Een frankeermachine kopen

Voor een snellere verwerking van uw post kunt u een frankeermachine kopen. De aanschafprijs van een frankeerapparaat ligt rond € 800. Wanneer biedt dit een uitkomst voor uw bedrijf en wat zijn de voordelen en nadelen hiervan?

Voordelen frankeermachine kopen

  • Het biedt een structurele oplossing voor de verwerking van uw post. Als u dagelijks een vaste en grote hoeveelheid post heeft te verwerken, dan is de aanschaf van een dergelijk apparaat een uitkomst voor u en uw bedrijf.
  • Het apparaat is uw eigendom en u kunt het apparaat afschrijven. U bent daarnaast niet gebonden aan een maandelijkse betaling.
  • Doordat het uw eigendom is heeft u de mogelijkheid een servicecontract af te sluiten. Indien er dan iets met uw machine aan de hand is, kan er snel een oplossing gevonden worden.

Nadelen frankeermachine kopen

  • De aanschafprijs kan zwaar op uw budget drukken, omdat het een redelijk groot bedrag ineens betreft. U moet dus een grote investering ineens doen.
  • Als het apparaat niet correct werkt of kapot is, kunt u direct de leverancier inschakelen voor een oplossing.

Een frankeerapparaat huren

In plaats van een frankeermachine kopen kunt u tevens een dergelijk apparaat huren. De kosten hiervan liggen gemiddeld zo rond de € 30 per maand, afhankelijk van het merk en het type frankeerapparaat. Ook het huren heeft zijn voor- en nadelen.

Voordelen frankeerapparaat huren

  • U hoeft geen grote investering ineens te doen. Vooral als u wilt kijken of een frankeermachine wel geschikt is voor uw bedrijf, is het verstandig om eerst een apparaat te huren in plaats van een te kopen.
  • Bij een storing of bij een defect bent u zelf niet verantwoordelijk voor vervanging of reparatie van het apparaat. De leverancier zorgt ervoor dat er een monteur langs komt of draagt zorg voor een vervangende machine.

Nadelen frankeerapparaat huren

  • Als u structureel een frankeermachine nodig heeft, dan zijn de kosten van huur tegenover een frankeermachine kopen op den duur hoger. Bij gebruik van een periode van langer dan twee jaren kunt u er beter over na gaan denken om een frankeermachine aan te schaffen.
  • De machine is niet uw eigendom en derhalve kunt u het apparaat dan ook niet afschrijven.

Wanneer een frankeermachine kopen of huren?

Aan de hand van de voor- en nadelen kunt u eigenlijk al zien of het voor u handiger is om een frankeermachine aan te schaffen of te huren. Wilt u een structurele oplossing voor uw postverwerking en heeft u dagelijks een constante hoeveelheid post, dan kunt u beter overgaan tot kopen. Bent u er nog niet zeker van of een dergelijke machine een passende oplossing voor uw bedrijf is, dan kunt u er beter voor kiezen om te huren.