VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Frankeermachine prijs

Leestijd: 2 min

Of u nu kleinere of grotere hoeveelheden post per dag te verwerken heeft binnen uw bedrijf, voor uw uitgaande post kan een frankeermachine een uitkomst bieden. Maar als u op het punt staat om een frankeermachine te kopen of te huren, dan zullen er veel vragen door uw hoofd spelen. Wat is een geschikt apparaat voor uw bedrijf? Welke leverancier past het beste bij u? Kunt u het beste een frankeermachine kopen of huren? En wat is eigenlijk de prijs van een frankeermachine?

Frankeermachine prijs

Frankeermachine prijs

Een frankeerapparaat moet binnen uw budget passen. Daarnaast moet de aanschafprijs in verhouding staan met het voordeel dat u heeft aan een frankeermachine. Als u dagelijks een gering aantal poststukken te verwerken heeft binnen uw bedrijf en u stelt weinig eisen aan deze verwerking, behalve dat de post netjes gefrankeerd wordt, dan heeft het weinig zin een duur apparaat met uitgebreide functionaliteiten aan te schaffen. En andersom geldt precies hetzelfde: heeft u grote hoeveelheden dagelijkse post en wilt u bijvoorbeeld ook de enveloppen door het apparaat laten sluiten en de post netjes laten sorteren, dan heeft u een frankeermachine met uitgebreide functies nodig. Uw wensen en eisen bepalen dus ook de prijs van uw frankeerapparaat.

Frankeermachine prijs: de factoren

Als u een frankeerapparaat aan wilt schaffen en u gaat op prijs vergelijken, dan zijn er verschillende factoren die deze prijs bepalen. Het betreft hier onder andere de volgende factoren:

  • Uw eisen en wensen. Zoals hierboven al vermeld hangt de prijs sterk af van de eisen die u aan een het apparaat stelt.
  • De leverancier. Er zijn verschillende leveranciers van frankeermachines. Hoewel zij qua prijs niet ver van elkaar verwijderd zullen gaan zitten, zijn er toch wel degelijk verschillen.
  • De opties. De opties van een frankeerapparaat bepalen tevens de prijs. Des te uitgebreider de machine, des te hoger doorgaans de prijs. Ga van te voren goed bij uzelf te rade of u alle functionaliteit die geboden worden nodig heeft. Het is zonde om te betalen voor functies die u toch niet gebruikt.
  • Huren of kopen. De uiteindelijke prijs die u betaalt is tevens afhankelijk van het feit of u de machine koopt of huurt. Indien u een kortere periode een frankeerapparaat nodig heeft dan zal het huren van het apparaat voordeliger zijn. Gebruikt u de machine structureel, dan zal kopen uiteindelijk goedkoper zijn.

Frankeermachine prijs: kijk en vergelijk

Om te kijken welke frankeermachine het beste bij u past, dient u van te voren de verschillende leveranciers en modellen goed te vergelijken. De frankeermachine prijs zal per leverancier verschillen, maar tevens per model. U moet een goede afweging maken tussen de functionaliteiten waar u gebruikt van denkt te gaan maken en de prijs. Alleen op de prijs afgaan heeft weinig zin, als het betreffende apparaat geen afdoende oplossing voor uw bedrijf biedt. Kies dus voor een frankeerapparaat waarbij de verhouding prijs en functionaliteit het meest optimaal voor uw situatie is.