Webdesign :  Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Webdesign : Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Maak indruk met een
Professionele & Orginele Website
Vraag uw gratis offertes nu aan!
Maak indruk met eenProfessionele & Orginele WebsiteVraag uw gratis offertes nu aan!

Webdesign: Wat is webhosting?

Leestijd: 2 min

Wie een website laat maken, moet niet vergeten dat de site moet worden gehost. Een webhost zorgt ervoor dat uw site in de lucht komt en blijft. Voor webhosting betaalt u meestal structurele kosten.

 Webhosting

Wat is webhosting?

Een bedrijf voor webhosting levert verschillende diensten, deze zijn afhankelijk van het bedrijf en het pakket dat u uitkiest. Denk aan:

  • Website hosten: dit ligt voor de hand. Een hostingbedrijf plaatst uw website op een server die altijd online is. Zo is uw website 24 uur per dag beschikbaar. Deze dienst is bij alle hostingpakketten inbegrepen.
  • Domeinnaam: hostingbedrijven kunnen voor u een domeinnaam en de bijbehorende URL’s verzorgen. Bij sommige hosts kunt u meerdere domeinnamen gebruiken onder één abonnement. Dit biedt u de mogelijkheid om meerdere websites te lanceren.
  • E-mailadressen: u kunt e-mailadressen koppelen aan uw website. Een webhost kan dit voor u verzorgen. Bij veel bedrijven is het aantal adressen ongelimiteerd.
  • Back-ups: vaak bieden bedrijven de extra service van het maken van back-ups van uw website en de data die daarop staat. Zo weet u zeker dat uw website veilig online blijft staan.
  • Dataverkeer: een website moet kunnen worden bezocht. Daarom levert een hostingbedrijf een aantal gigabyte aan dataverkeer. Hoeveel u nodig heeft, is afhankelijk van het bezoekersaantal. Heeft u te veel dataverkeer ingekocht? Dan betaalt u meer dan noodzakelijk. Heeft u echter te weinig? Dan zal uw website niet soepel werken als er te veel bezoekers zijn.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor verschillende hostingbedrijven liggen ver uiteen. Voor het ene bedrijf betaalt u slechts drie euro per maand, terwijl u bij het andere bedrijf maandelijks liefst negen euro uitgeeft. Webhosting kan zelfs gratis zijn. Let echter niet alleen op de kosten, maar ook op de diensten die u hiervoor terugkrijgt en de service die u wordt verleend. Kijk verder naar de kwaliteit van de webhost, ook hierin zijn de verschillen zeer groot.

Naast een vast periodiek bedrag, betaalt u in veel gevallen ook setupkosten. Dit bedrag betaalt u om uw website op de server van de host te zetten.

Hoe selecteert u een goed bedrijf voor webhosting?

Natuurlijk kunt u op een zoekmachine de term ‘webhosting’ invoeren en kijken naar de resultatenlijst. Er zijn echter veel hosts die hun diensten aanbieden, het aantal is zo talrijk dat het lastig kan worden om door de bomen het bos te zien. Zijn de bedrijven die uit de zoekmachineresultaten naar voren komen wel de beste keuze? Hoe kunt u ontdekken of een host goede kwaliteit tegen een redelijke prijs levert?

Het loont om verder te surfen. Er zijn veel sites die hostingbedrijven vergelijken. Vaak zijn hier ook ervaringen van klanten te vinden. Op deze manier ontdekt u welke webhosts hoog aangeschreven staan en welke niet. Ook leest u waarom dit zo is.

Als u met een webdeveloper  werkt, kan deze u adviseren over een goed hostingbedrijf. De meeste bureaus hebben een aantal specifieke voorkeuren.