Kassasysteem:  Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Kassasysteem: Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!

Verkooppunten: Elektronische kassa kiezen?

Leestijd: 2 min

Wilt u een elektronische kassa voor uw zaak aanschaffen? Heeft u ongetwijfeld al verschillende brochures en websites bekeken en tientallen kassa’s gezien. Maar dat maakt het er niet makkelijker op. Want hoe weet u welke elektronische kassa nu het beste beantwoordt aan de noden van uw kledingwinkel, restaurant, kroeg, buurtwinkel of supermarkt? We geven alvast enkele aandachtspunten mee om die keuze makkelijker te maken.

Elektronische kassa

 1.       Elektronische kassa kopen: het budget

Uiteraard moet een nieuw kassasysteem binnen uw budget passen. Niet te vergeten: het is soms beter om te investeren in een iets duurder type met meer nuttige functionaliteiten dan automatisch voor de goedkoopste kassa te gaan. Waarom? Die extra functies kunnen een pak tijd besparen en de kans op fouten en fraude tot een minimum beperken. Resultaat: een fikse geldbesparing.

 2.  In welke sector bent u actief?

Uw sector heeft heel specifieke kenmerken, en uw zaak heel specifieke noden. Logisch dan ook dat u een kassasysteem op maat van uw activiteiten, producten en doelgroep koopt. Horeca, retail, supermarkt of bakkerij, er bestaat een kassasysteem voor elke zaak.

 3.  Hoeveel verschillende producten biedt u aan?

Als u veel producten aanbiedt, kan het handig zijn om een kassas in huis te halen met een touchscreen. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel toetsen op het aanraakscherm verschijnen, en elke toets afstemmen op een bepaald product of productgroep. Zo zal de kassabediende vlotter werken, minder fouten maken en zal de wachttijd aan de kassa ingekort worden. En dat weten klanten zeker te appreciëren. Nog iets. Wie veel producten zegt, zegt ook: een grote stock. Met aangepaste kassasoftware kunt u moeiteloos uw stock in het oog houden.

4.  Over hoeveel ruimte beschikt u?

Niet onbelangrijk, die vraag. U wilt immers niet uw werkruimte of toonbank opofferen voor een veel te grote kasregister. Bekijk daarom eerst welk formaat kassa past in uw zaak. Wees trouwens gerust: er bestaan heel compacte kassasystemen met erg uitgebreide mogelijkheden.

 5.  Moet de kassa in verbinding staan met een computer?

We hebben het hierboven al gehad over stockbeheer. Dat is in vele gevallen pas mogelijk als een kassaregister gelinkt is aan een computer. En dat biedt nog een pak voordelen: zo kunt u uw kassa automatisch laten aangeven wanneer een product (bijna) uitgeput is, en de computer zal dan automatisch een bestelling plaatsen. U hebt verschillende filialen? Als u alle kassa’s in elk filiaal linkt aan een centrale computer, kunt u perfect elke winkel beheren, alsof u gelijktijdig in elke vestiging was.

 6.  Welke opties zijn nog nuttig?

De mogelijkheden zijn legio op een slim kassasysteem:

  • reserveringen beheren
  • de stock beheren
  • bestellingen plaatsen
  • klantenkaarten beheren
  • promoties en kortingen beheren