Kassasysteem:  Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Kassasysteem: Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!

Verkooppunten: Soort kassa programma

Leestijd: 2 min

Het verschuldigde bedrag intikken, het reçuutje laten uitrollen en afgeven aan de klant. Zo werkt een doorsnee traditioneel kasregister. Maar voldoet dit type kassa tegenwoordig nog wel aan de noden en behoeften van een restaurant, café of winkel? Soms wel, vaak niet. Er bestaan tal van kassa programma's met meer of minder uitgebreidere functies, die uw werkzaamheden een stuk makkelijker zullen maken..

 Kassa programma

Het grote verschil tussen een ‘traditionele’ kassa en een kassasysteem is dus de aanwezigheid van software. Maar wat doet die software? Dat kan elke restauranthouder, winkelier of kroegbaas zelf beslissen naargelang zijn of haar noden. Nog een groot voordeel: de kans op fraude of fouten door medewerkers wordt bijna nihil.

Kassa programma: de voordelen van software:

  • Telfouten komen bijna niet meer voor. Er hoeven immers bijna nooit meer bedragen te worden ingetikt. Het volstaat om op een toets te drukken die overeenstemt met een bepaald product, of om een barcode te scannen.
  • Elke medewerker kan een ‘sleutel’ of code krijgen: zo kan heel precies worden achterhaald wie er wanneer was ingelogd en eventueel een fout maakte.
  • Bepaalde systemen zijn rechtstreeks verbonden met de software voor voorraadbeheer. Elke stockbeweging wordt dan in realtime geregistreerd, de geüpdate voorraad is onmiddellijk raadpleegbaar en bijbestellingen kunnen automatisch gebeuren.

Modulaire kassasystemen

Omdat deze kassa’s kunnen worden opgebouwd naar ieders wens en behoeften, zowel wat de hardware als de software betreft, spreekt men ook wel van modulaire kassasystemen.

Alles in één kassa

Of het nu in de horeca of retailsector is: vele KMO’s vervangen hun oude kasregisters door zogenaamde alles-in-één-kassa’s. Deze worden ook wel POS-systemen (Point-of-Sales of verkooppunt) genoemd. Deze systemen kunnen volledig geïntegreerd worden in de software-omgeving van een KMO. En dat biedt tal van mogelijkheden en voordelen.

  • Een alles-in-één-kassa is een volledig netwerk van apparatuur, servers en opslagapparaten. Zo kan een retailer moeiteloos alle verkoopdata, maar ook gepresteerde uren, de stock, etc. bijhouden.
  • Het zaalpersoneel van een restaurant kan bestellingen intikken op draadloze handhelds met touchscreen. De bestellingen worden dan rechtstreeks naar de keuken of bar verstuurd. De obers kunnen bovendien rekeningen afdrukken, de klant laten betalen met credit card enzovoort. En uiteraard wordt alles feilloos geregistreerd in het centrale kassa systeem dat dan weer rechtstreeks gelinkt kan zijn aan het voorraadbeheer.
  • Restaurant, kledingwinkel, bakkerij, fietsenwinkel, supermarkt,etc. Overal waar een geïntegreerd alles-in-één-systeem wordt gebruikt, verloopt de service sneller en wordt de kans op fouten en fraude door medewerkers kleiner.