VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Tracking van voertuigen: Track en trace systeem kiezen

Leestijd: 2 min

Om een track en trace systeem te kunnen kopen die optimaal bij u past is het noodzakelijk vooraf enkele vragen goed door te nemen alvorens over te gaan tot de aankoop van een soortgelijk auto volgsysteem. We helpen u een eindje op weg zodat u voor uzelf de beste keuze kan maken.

 Track en trace systeem

1.  Wat of wie wil ik volgen?

Een van de belangrijkste handelingen is uiteraard de identificatie van het te volgen object. Weet u reeds wie of wat u wil volgen? Track en trace systemen zijn er namelijk niet enkel meer om auto’s te volgen maar evengoed om personen en andere voorwerpen te lokaliseren. 

2.  Waarom?

Een volgend belangrijk punt is waarom wilt u dat specifiek product of die persoon volgen? Heeft het te maken met de planning van uw bedrijf en wilt u te allen tijde iemand zo vlug mogelijk laten aanwezig zijn bij een klant of hebt u het track en trace systeem meer nodig om controle uit te oefenen omdat u bijvoorbeeld misbruik of nalatigheid vermoedt? Ook kan het zijn dat u bepaalde goederen transporteert die nauwgezet in de gaten moeten gehouden worden of misschien hebt u klanten die op elk moment van de dag willen weten waar hun bestelling zich bevindt.

3.  Welke mogelijkheden moet uw track en trace systeem bezitten?

Naast de voorgaande vragen is het ook belangrijk even stil te staan bij de functies van uw traceersysteem.  Vindt u het belangrijk dat u naast het traceren ook rapporten en verslagen kan opvragen of is dit voor u slechts bijzaak en hoeft dit niet? Mogen anderen zoals werknemers op de hoogte zijn van de volgsystemen of wilt u dit enkel voor uzelf houden en het gebruiken als een vorm van bijkomende controle? U heeft vaak de volgende opties:

  • Navigatie
  • Communicatie (vocaal of geschreven)
  • Gegevens over benzine verbruik
  • Rapportages en statistieken
  • Realtime volgfunctie
  • Anti-diefstal functie (Alarm, uitschakelen motor)
  • Functies beheer wagenpark

Ook de plaats waar u de opgeslagen gegevens wil nakijken kan van belang zijn. Wilt u alles kunnen ontvangen via uw smartphone, op elk moment van de dag of wilt u dat gegevens doorgestuurd worden naar een vaste pc die bijvoorbeeld in uw bedrijf geplaatst staat?

4.  Welke leverancier?

Om een optimaal resultaat te bekomen van uw tracking systeem is het noodzakelijk een erkende en ervaren installateur te nemen. Vele track & trace systemen werken namelijk niet goed door het feit dat ze slecht geïnstalleerd zijn. Daarnaast worden ook goedkopere voertuig volgsystemen aangeboden die u nooit de kwaliteit zullen kunnen bieden als de gecertificeerde trackers. Ook op vlak van abonnementen zit er dikwijls heel wat verschil tussen de diverse leveranciers dus goed informeren en vergelijken is zeker en vast de boodschap!