VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Tracking van voertuigen

Ontdek onze artikels over Tracking van voertuigen

Al onze artikels over Tracking van voertuigen zien

De vaakst gestelde vragen over Tracking van voertuigen

Alle vaak gestelde vragen over Tracking van voertuigen zien

Track & trace systemen banen zich de laatste jaren een weg in de bedrijfswereld als het aankomt op kostenbesparing en winst.

 Track & trace

Track & Trace: waar dient het voor?

Met een track & trace systeem kunnen, personen, voertuigen of objecten worden gevolgd op een kaart met behulp van geografische coördinaten. Daar waar dit systeem in eerste instantie ontwikkeld was voor het leger, wordt het inmiddels ook in het bedrijfsleven vaak ingezet.

De doeleinden zijn veelvoudig: navigatie, het volgen van een product, het opsporen van een voertuig na diefstal, het opsporen van personen (journalisten in (oorlogs)gebieden, verkoper, skiërs etc.).

Voor wie?

Een dergelijk systeem kan handig zijn voor bedrijven die interventies uitvoeren en dan ook zo snel mogelijk iemand moeten kunnen sturen om bijstand te verlenen. Maar ook voor andere bedrijven zorgt een trackingsysteem voor heel wat voordelen zoals minder brandstofverbruik, correctere opvolging van werkuren en een perfecte bewijsvoering voor de belastingen.

Voordelen van tracking systemen

Hoewel veel werknemers eerst weigerachtig staan tegenover een soortgelijk systeem zijn er toch al velen die het nut ervan inzien.

  • Het track & tracé systeem kan zorgen voor een kostenbesparing: optimaliseren van trajecten, besparing op brandstofverbruik, onderhoud en een verbetering van de werkplanning.
  • Een track & trace systeem kan daarnaast een bijkomende bescherming bieden op vlak van criminele daden zoals carjackings of diefstal.

Hoe werkt een track & trace systeem?

De technologieën blijven zich ook op vlak van trackingsystemen ontwikkelen en daardoor zijn er nu ook al diverse soorten track en trace systemen. Sommigen moet men via een vaste pc volgen, anderen kan men volgen via de gsm of Iphone,… Ook werking via de GPS van een wagen is perfect mogelijk kortom voor elk bedrijf bestaat er een oplossing op maat.

Wetgeving

Een track and trace systeem mag niet zomaar willekeurig aangewend worden om dag en nacht werknemers te controleren. Een specifieke wetgeving hieromtrent is er nog niet maar er zijn wel enige privacy regels waaraan de werkgever zich dient te houden. Een goede communicatie tussen werkgever en werknemer is cruciaal om discussies en dure boetes uit te sluiten.