VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Functionaliteit van een trackingsysteem voor bedrijfsvoertuigen

Leestijd: 4 min

Wat is een trackingsysteem?

Trackingsystemen maken het mogelijk een voertuig exact op een kaart te lokaliseren aan de hand van de coördinaten van de positie waar het zich bevindt.
Er bestaan verschillende technologieën voor geolokalisatie die het mogelijk maken uw teams op de baan te lokaliseren:

 • Gps-technologie (global positioning system), met behulp van gps-trackers
 • Lokalisatie via het mobiele telefonienetwerk, op basis van driehoeksmeting
 • Een combinatie van beide technologieën, waarbij een smartphone die over beide technologieën beschikt als tracker fungeert

Dankzij performante trackingsoftware is het mogelijk de gegevens die worden doorgestuurd door de voertuigen te verwerken. Deze software registreert, analyseert en controleert de gegevens van elk uitgerust voertuig in uw bedrijfsvoertuigenpark en is eveneens in staat handige overzichten aan te maken. Zo kunt u dankzij de trackingsoftware onder meer in real time de posities van alle voertuigen in uw vloot op een kaart weergeven en genereert de software ook diverse activiteitsrapporten. Kortom, trackingsoftware biedt u eigenlijk een samenvatting van alle informatie over het werk dat uw mobiele teams op het terrein verrichten. Vaak wordt trackingsoftware dan ook gebruikt om de productiviteit te verhogen, maar daarnaast is het ook een uitstekende tool om uw bedrijfsactiviteiten te plannen en te beheren en om kosten te besparen.

Goed om te weten: trackingsystemen zijn de voorbije jaren snel geëvolueerd. U hebt nu de keuze om een trackingsoftwarepakket te downloaden en lokaal te installeren, of u kunt voor online software kiezen. In beide gevallen kunt u eenvoudig op uw computer of uw smartphone in real time de positie van uw voertuigen bekijken.

Functionaliteit van trackingsoftware voor voertuigen

Zoals we hierboven al zagen, kan trackingsoftware ofwel gedownload en lokaal geïnstalleerd worden, ofwel online gebruikt worden. Hoewel online versies meestal goedkoper zijn, bieden ze in veel gevallen ook iets minder geavanceerde functionaliteit dan lokale versies.

Om u een beter idee te geven van de mogelijkheden van trackingsoftware, zetten we hieronder een aantal gegevens op een rijtje die door de trackers verzameld en doorgestuurd worden:

Basisgegevens zijn onder meer:

 • de totale afgelegde afstanden
 • de rijtijden van bestuurders
 • de gebruikte hoeveelheid brandstof
 • de gemiddelde snelheid
 • de ingelaste pauzes of rusttijden
 • de geografische positie van elk voertuig

Moderne trackingsoftware verzamelt en verwerkt steeds meer gegevens, analyseert die en integreert ze in thematische rapporten die op vraag gegenereerd worden:

 • Rijgedrag van bestuurders: remgedrag, optreksnelheid, versnellingen, enz.
 • Lijsten van bezochte en/of beleverde klanten
 • Overzicht van gepresteerde overuren
 • Nauwkeurige verplaatsingshistoriek van elk voertuig

Voordelen van trackingsoftware

De gegevens die de software verzamelt en analyseert bieden fleetmanagers naast de locatie van de voertuigen nog heel wat meer nuttige info.

Zo wordt het dankzij trackingsoftware onder meer mogelijk om:

 • De stiptheid van werknemers naar klanten toe te verhogen
 • Trajecten, rijroutes, leveringen, afspraken te plannen en optimaliseren.
 • De brandstofkosten aanzienlijk te verlagen
 • Het aantal "verloren" uren door een gebrekkige uitleg van de rijroute of halfslachtige instructies te verlagen. Gedaan dus met nutteloos tijdverlies!
 • Via geofencing of corridors vooraf geografische zones te bepalen waarbinnen de voertuigen mogen circuleren.
 • Voertuigen "rij-onklaar" te maken (starten niet mogelijk) buiten bepaalde uren

Hoe uw trackingsoftware voor bedrijfsvoertuigen kiezen?

De markt voor trackingsoftware is in volle expansie. Er bestaan heel wat verschillende leveranciers en al evenveel verschillende softwarepakketten. Om een goede keuze te kunnen maken, dient uw bedrijf vooraf goed te bepalen wat de belangrijkste noden en productiviteitsdoelstellingen zijn. De kostprijs van de trackingsoftware is uiteraard een belangrijk element, maar hou ook rekening met het aantal werknemers, het aantal voertuigen dat uitgerust dient te worden met een gps-tracker of toestel, en het type voertuig (auto, bestelwagen, vrachtwagen, fiets, scooter, enz.). Aarzel niet om vooraf contact op te nemen met verschillende leveranciers om een aanbod te krijgen op maat van uw behoeften.

Goed om te weten: als u uw zoektocht wilt vereenvoudigen en toegang wilt krijgen tot uiterst scherpe tarieven, surf dan naar onze website companeo.com !
Al meer dan 20 jaar brengt Companeo professionele gebruikers in contact met gecertificeerde dienstverleners. Deze service is volledig gratis en vrijblijvend. Binnen de 48 uur zult u tot 4 offertes ontvangen. Doe dus ook uw voordeel en surf naar companeo.com

Hoeveel kost trackingsoftware voor bedrijfsvoertuigen?

De kostprijs van trackingsoftware is afhankelijk van meerdere criteria, zoals het aantal voertuigen dat uitgerust moet worden, evenals de geavanceerdheid (lees: mogelijkheden) van de toestellen. Het is dan ook van belang om eerst goed uw behoeften te analyseren alvorens trackingsoftware voor bedrijfsvoertuigen aan te schaffen.
Doordat de tarieven afhankelijk zijn van de behoeften van uw bedrijf, is het moeilijk om u exacte prijzen op te geven, maar als leidraad kunnen we u wel meegeven

dat wanneer uw voertuigenpark uit minder dan 5 voertuigen bestaat (of wanneer uw vloot niet van cruciaal belang is voor uw bedrijfsactiviteiten) u doorgaans beter af bent met online trackingsoftware. Ook al beschikt u dan misschien over iets minder geavanceerde mogelijkheden, zult u goedkoper af zijn en toch nog heel wat productiviteitswinst kunnen boeken.