VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Tracking van voertuigen: Tracking software

Leestijd: 1 min

Een voertuigvolgsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt er een tracer ingebouwd in het betreffende voertuig en is er tracking software nodig om het voertuig te kunnen volgen en om rapportages te ontvangen. Hoe en waarvoor deze tracking software wordt gebruik kunt u hier lezen.

Tracking software 

Tracking software: beveiligde servers

Bij de meeste leveranciers van voertuigvolgsystemen zal de tracking software intern worden ondergebracht. Er wordt dan gebruik gemaakt van gehoste software Vanaf de beveiligde servers van de leverancier kan de gebruiker op afstand, via internet, gebruik maken van de software. Er hoeft dus geen software geïnstalleerd en onderhouden te worden. Dankzij deze webservice kan de gebruiker van het voertuigvolgsysteem alle benodige data inzien en verwerken.

Tracking software: functionaliteiten

Door middel van tracking software kan men inzicht krijgen in verschillende gegevens van de buitendienst. Zo kan men de volgende gegevens raadplegen:

  • Gemiddelde snelheid / hoogste snelheid
  • Afgelegde afstand
  • Duur van de rit
  • Afgelegde route
  • Brandstofverbruik

Met de tracking software kan men, afhankelijk van de leverancier, verschillende rapportages uitdraaien. Zo kunnen de gegevens bijvoorbeeld per werknemer, per voertuig, per dag, per week, per maand worden verwerkt. Dit zorgt voor een goed inzicht in het gaan en staan van de buitendienst van een bedrijf. Aan de hand van de gegevens kunnen kosten worden bespaard en belastingaangiften worden gedaan.

Voordelen van tracking software

De voordelen van tracking software zijn legio. Ten eerste hoeft men geen software intern te installeren en onderhouden, het kan op afstand worden gebruikt via internet. De vertrouwelijke gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van de leverancier. Ten tweede kan men flink besparen door de buitendienst te optimaliseren aan de hand van de verkregen gegevens via de tracking software.