VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Tracking van voertuigen: Kostenvermindering door voertuigvolgsysteem

Leestijd: 2 min

De installatie van een goed voertuigvolgsysteem is uiteraard een investering die net zoals andere investeringen geld kost. Toch is het een investering die men als bedrijf zeker en vast moet overwegen want u zal deze kosten in een mum van tijd teruggewonnen hebben.

 voertuigvolgsysteem

Brandstofbesparing door voertuigvolgsysteem

Door het gebruik van een volgsysteem kan men heel wat besparen op de brandstoffacturen van uw bestelwagens, vrachtwagens of wagens van vertegenwoordigers. U kan via het track & trace systeem niet alleen de snelste en kortste routes opzoeken en op die manier de nodeloze kilometers vermijden, maar u kunt ook het rijgedrag bestuderen en aan de hand hiervan milieuvriendelijke en economische tips geven aan uw bestuurders.

Minder overuren die onterecht zijn

Naast het optimaliseren van de routes die men aflegt kan men ook perfect controleren wie welke uren gepresteerd heeft. Een fenomeen die we de laatste jaren zien is het indienen van overuren door werknemers die eigenlijk totaal niet gepresteerd werden. Men dient maandelijks of wekelijks een blaadje in met de overuren die men gepresteerd heeft maar de grote vraag blijft of die uren ook daadwerkelijk gepresteerd werden. Ook kan men bijvoorbeeld beweren dat men bij een bepaalde klant vier uur werk gehad heeft terwijl men er eigenlijk maar twee uur geweest is. Klanten hierover rechtstreeks contacteren komt niet altijd professioneel over en met een volgsysteem is dit dan ook niet meer nodig, u kunt van alle afstanden en tijden een overzichtelijk verslag krijgen.

Onmiddellijk reageren en snel iemand hulp bieden

Auto’s die uitgerust zijn met volgsystemen kunnen vanuit een centrale meteen opgespoord worden en op die manier onmiddellijk ter plaatse gestuurd worden wanneer men een dringende interventie heeft.  Op die manier bespaart men kosten en krijgt men een beter resultaat op vlak van klantentevredenheid.

Lagere verzekeringspremies voor uw wagens door voertuigvolgsysteem

Veel verzekeringen profiteren van de nieuwe voorwaarden waarbij men een lagere premie aanbiedt aan klanten die minder kilometers afleggen of die zich vaak begeven in een regio waar er minder ongevallen gebeuren. Wanneer we dit natuurlijk voorleggen aan iemand die tientallen wagens heeft, dan kan dit een serieuze kostendaling betekenen.

Eerst en vooral moet men wel rekening houden dat verzekeringen u deze mogelijkheid zullen aanbieden maar dat ze hiervoor zeker en vast bewijzen in de plaats zullen vragen. Om dit bewijs te kunnen leveren kan men dus gebruik maken van de gegevens van een auto volgsysteem. De geleverde rapporten zijn van waar de wagen zich bevond gedurende een bepaald aantal weken, hoe snel men reed,  hoeveel kilometers men heeft afgelegd, etc.

Een soortgelijk verslag is voor de verzekering ruimschoots voldoende en kan dus perfect bijdragen aan de vermindering van uw verzekeringspremies. Een aardige besparing dus die u op lange termijn duizenden euro’s zal opbrengen.