VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Tracking van voertuigen: Tracking systeem auto: antidiefstal

Leestijd: 2 min

Naast de kostenbesparing is een tracking systeem auto ook in te zetten op het gebied van veiligheid. Zowel op het gebied van de veiligheid van uw medewerkers als op het gebied van de veiligheid van uw materiaal bied een GPS tracker goede oplossingen.

 Tracking systeem auto

Tracking systeem auto: beveiliging tegen diefstal en carjacking

De wagens die u aanschaft om te gebruiken in uw bedrijf omvatten heel wat kapitaal. Stijgende inbraken, diefstallen en carjackings zorgen ervoor dat het noodzakelijk wordt uw materieel te beschermen tegen soortgelijke misdrijven. Het plaatsen van een anti-diefstal tracking systeem kan er dan ook voor zorgen dat u op elk moment van de dag perfect weet waar het voertuig zich bevindt. Bovendien zijn bepaalde volgsystemen ook uitgerust met een speciaal alarm dat afgaat wanneer men probeert de voeding van het traceersysteem uit te schakelen. Zo weet u perfect wanneer men probeert uw voertuig te stelen en kan u direct  ingrijpen.

Bepaalde GPS tracking systemen zijn ook uitgerust met een startonderbrekingssysteem  zodat u  bij diefstal deze functie meteen kan inschakelen. Op die manier is het starten of verder rijden met de wagen onmogelijk en kunnen misdadigers niet langer iets doen met uw voertuig.

Ook bij gijzelnemingen of carjacking kan een GPS trackingsysteem perfect gebruikt worden. Vooral in de sector van geldtransporten en dergelijke is het moeilijk nog personeel te vinden, door het hoge risico. Wanneer men echter kan aantonen dat de wagen over alle mogelijke systemen beschikt om ook de bestuurders optimaal te beschermen, dan zal men al veel sneller de bekwame mensen vinden die men zoekt. Het voertuig kan worden uitgerust met een noodknop, zodat de bestuurder alarm kan slaan in noodsituaties. Doormiddel van het trackingsysteem kan direct bekeken worden waar het voertuig zich bevindt.

Geen tracking systeem voor auto, geen verzekering

Vele verzekeringsmaatschappijen laten in hun contracten plaatsen dat u verplicht bent om een voertuigvolgsysteem geïnstalleerd te hebben in uw wagen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze weigeren uw wagen te verzekeren als u niet over een soortgelijk systeem beschikt. Dus ook de mogelijkheid van het verzekeren van uw voertuig kan in het gedrang komen zonder de installatie van een track & trace apparaat.