SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Kuisen na calamiteiten

Leestijd: 2 min

Een incident als een brand, ongeluk of overstroming in uw bedrijfsgebouw is erg vervelend. Vooral de nasleep en het kuisen ervan brengt veel werk met zich mee. U wilt het gebouw zo snel mogelijk weer op orde hebben en dus heeft u een gespecialiseerd kuisbedrijf nodig.

 Kuisen

Veel voorkomende calamiteiten zijn:

  • brand;
  • overstroming;
  • stormschade;
  • vochtschade;
  • lekkages van chemicaliën.

Voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering is het van belang dat de schade zo snel mogelijk weer hersteld is. U heeft dan behoefte aan een kuisbedrijf met kennis van zaken die het probleem direct met beide handen aangrijpt.

Kuisen: welke taken?

De taken die een schoonmaakbedrijf uitvoert na een calamiteit zijn natuurlijk afhankelijk van de aard van de calamiteit. Veel kuisbedrijven hebben voor iedere calamiteit een vaste procedure en kunnen u daardoor snel van dienst zijn. De schoonmaaktaken na een calamiteit kunnen als volgt worden onderverdeeld.

Vochtschade

Het opzuigen en afvoeren van resterend water, het schoonmaken van vochtplekken op vloeren en muren, het verwijderen van beschadigd materiaal, het ontvochten en desinfecteren van ruimten.

Brand

Het verwijderen van beschadigd materiaal, het schoonmaken van roetvorming op muren en plafonds, het luchten van ruimten, het verwijderen van de brandlucht met speciale chemicaliën.

Lekkage chemicaliën

Het schoonmaken van de gelekte chemicaliën, het eventueel ontruimen van de ruimte of ruimten, het verwijderen van aangetast materiaal, het luchten van de ruimte waar de chemicaliën zijn gelekt.

Eisen schoonmaakwerkzaamheden

Kuisen na calamiteiten vergen veel van het betrokken personeel. De schoonmaakmedewerkers moeten hier een specifieke opleiding voor genoten hebben. Daarom is het verstandig om na een calamiteit altijd een kuisbedrijf in de arm te nemen. Uw eigen personeel heeft niet de knowhow, de schoonmaakmiddelen en de apparatuur die benodigd is. Het personeel van een professioneel schoonmaakbedrijf weet precies welke handelingen vereist zijn en kan het probleem snel en efficiënt oplossen. 

Een gerenommeerd kuisbedrijf heeft personeel in dienst die de benodigde vakdiploma's hebben en die op de hoogte zijn van de aandachtspunten voor het schoonmaken na een calamiteit. Ze beschikken over de juiste middelen en de juiste apparatuur en weten hoe ze deze effectief in kunnen zetten. Doordat er gewerkt wordt volgens een aantal vaste procedures kan een schoonmaakfirma bepaalde garanties bieden bij het schoonmaken en herstellen van de getroffen ruimte.