SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Poetsdienst na bouwwerkzaamheden

Leestijd: 2 min

Na bouwwerkzaamheden binnen ruimten is een grondige poetsdienst vereist. Tussentijds schoonmaken heeft weinig zin, omdat door de werkzaamheden de ruimte toch steeds opnieuw weer vuil wordt. De betreffende ruimte moet na bouwoplevering gereinigd en opgeruimd worden. Er ligt dan veel stof en er is veel vervuiling door de bouwwerkzaamheden. Het is dan noodzaak om dit vakkundig te laten reinigen en verwijderen.

 Poetsdienst

Taken poetsdienst

Na een verbouwing of een oplevering van nieuwbouw is het vaak zaak om de ruimte zo snel mogelijk schoon te krijgen en te ontdoen van bouwafval. De volgende schoonmaakdiensten kunnen dan o.a. gevraagd worden van een schoonmaakbedrijf:

  • bouwmaterialen opruimen (afval opruimen en het afvoeren van restmateriaal);
  • verwijderen van verfresten (van kozijnen, plinten en andere oppervlakten);
  • stofzuigen;
  • ontstoffen van muren en kozijnen;
  • reinigen en ontvetten van ramen (zowel de binnen- als buitenkant;
  • vegen;
  • natte schoonmaak;
  • verwijderen van beschermingsmaterialen

Wat zijn de kosten van de poetsdienst?

De kosten van schoonmaakdienst na een bouwoplevering zijn van verschillende factoren afhankelijk. De aard van de werkzaamheden en de omvang van de ruimte zijn daarbij belangrijke peilers. Voor de schoonmaak kan na de bouwoplevering een schoonmaakbedrijf in de arm genomen worden. Vaak worden de schoonmaakkosten opgenomen in de totaalkosten van de bouwwerkzaamheden. Het nadeel daarbij kan zijn dat u zelf vaak niet kunt bepalen welk schoonmaakfirma u in de arm neemt. Aan de andere kant zal het bouwbedrijf dat u heeft aangesteld goede ervaringen hebben met het kuisbedrijf dat zij inschakelen, waardoor het schoonmaakdienst vaak wel goed verzorgd is.

Om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan is het belangrijk om voor de schoonmaak de kosten goed in kaart te hebben. Een professioneel schoonmaakbedrijf met ervaring zal uw situatie goed in kunnen schatten en kan u een goede indicatie van de kosten geven. Zorg er dus voor dat u van te voren een offerte aanvraagt om de kosten goed in kaart te hebben. Vraag voor de zekerheid ook het bouwbedrijf of de schoonmaakkosten bij de totaalprijs inbegrepen zijn of dat u de schoonmaak achteraf zelf nog dient te regelen.