SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Industriële reinigingsbedrijven

Leestijd: 2 min

Binnen sommige industriële sectoren is er meer benodigd dan enkel de klassieke schoonmaaktaken. Door de werkzaamheden die binnen deze sectoren worden verricht wordt er meer geëist van de schoonmaak. Niet iedere schoonmaker zal gekwalificeerd zijn voor deze taken, dus het inzetten van geschoold personeel is vereist.

 Industriële reinigingsbedrijven

Industriële reinigingsbedrijven: voor welke sectoren?

De sectoren waarbinnen industriële schoonmaak benodigd is zijn zeer divers. Voorbeelden van dergelijke sectoren zijn o.a.:

  • vervoer en telecom;
  • zorg en welzijn;
  • voedselverwerkende industrie;
  • chemische industrie

Binnen deze zorgen moet er extra aandacht rond zaken als veiligheid en hygiëne zijn. Veel bedrijven binnen deze sectoren stellen hier zeer strenge eisen aan. Het is dan van belang een industrieel schoonmaakbedrijf te kiezen die aan deze eisen kan voldoen.

Industriële reinigingsbedrijven: procedures en protocollen

Bij bedrijven waar industriële schoonmaak benodigd is zijn er vaak bepaalde procedures en protocollen, waarbij er handelingen moeten worden verricht volgens strenge richtlijnen. Het schoonmaakpersoneel binnen een dergelijke bedrijf moet op de hoogte zijn van deze procedures en protocollen en het schoonmaakbedrijf moet continuïteit kunnen bieden. De procedures zijn vaak niet alleen gericht op de schoonmaak, maar ook op de veiligheid binnen een bedrijf.

In veel van de gevallen zal er een industrieel schoonmaakbedrijf met VCA certificering in de arm genomen worden bij gespecialiseerde schoonmaak. Daarbij staat VCA voor Veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om het werk veiliger te laten verlopen en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Steeds meer opdrachtgevers stellen een VCA-certificaat verplicht, om er zeker van te zijn dat de schoonmaakwerkzaamheden binnen hun bedrijf in goede handen is.

Voorbeelden van gespecialiseerde schoonmaakwerkzaamheden zijn o.a.:

  • het behandelen van bepaalde type vloeren (steen, hardhout);
  • het verwijderen van graffiti;
  • het schoonmaken van door vet of nicotine aangetaste wanden en plafonds;
  • het reinigen van elektrische apparaten;
  • reiniging bij rook- en brandschade.

Het betreft hier dus werkzaamheden die niet doorsnee zijn en waarbij er speciale vaardigheden en apparatuur worden gevraagd van het schoonmaakbedrijf.