SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Schoonmaakbedrijf prijzen

Leestijd: 2 min

Een belangrijke factor in het geheel zijn natuurlijk ook de kosten van de schoonmaak. Wat zijn nu de exacte kosten per type schoonmaak? Hieronder krijgt u een indicatie van de verschillende schoonmaakkosten.

Soort schoonmaak

Schoonmaakkosten

Klassieke schoonmaak

Bij schoonmaakwerkzaamheden die onder de klassieke schoonmaak vallen liggen de tarieven gemiddeld rond de 20 tot 25 euro per uur.

De frequentie van de werkzaamheden speelt hierbij een factor. Vindt de schoonmaak eenmaal per week plaats, dan zal het tarief wat hoger liggen (tussen de 22 en 25 euro per uur). Gaat het om dagelijkse schoonmaak dan liggen de tarieven lager (tussen de 20 en 22 euro per uur).

Deze prijzen zijn exclusief 6% btw en meestal inclusief voorrijkosten. De kosten van de schoonmaakmiddelen zijn meestal ook inbegrepen.

Gespecialiseerde schoonmaak

De kosten van gespecialiseerde schoonmaak zijn lastig om in zijn geheel in kaart te brengen. Hieronder enkele kostenindicaties van bepaalde werkzaamheden.

Glasbewassing: ongeveer 30 tot 35 euro per uur.

Tapijtreiniging: 2 tot 5 euro per vierkante meter, afhankelijk van de omvang van het tapijt.

Vloeronderhoud: ongeveer 35 euro per uur.

Riool ontstoppen: een uurtarief van ongeveer 60 euro. Sommige bedrijven rekenen een starttarief van 50 tot 75 euro voor het vaststellen van het probleem. Daarna geldt dan het uurtarief.

Dakgootreiniging: 2 tot 3 euro per strekkende meter

Schoorsteenvegen: 30 tot 35 euro per uur

Overige werkzaamheden

Desinfectie, schoonmaak na brandschade en overige specialistische werkzaamheden:  bij dit type schoonmaakwerkzaamheden is het lastig een indicatie van de kosten te geven, omdat deze sterk afhankelijk zijn van de omvang van de schade en de aard van de werkzaamheden.

Transparantie in schoonmaakbedrijf prijzen

Het is lastig om een helder beeld te krijgen van de schoonmaakkosten met betrekking tot bepaalde schoonmaakwerkzaamheden. Sommige schoonmaakbedrijven kunnen u op voorhand voorzien van een tarievenlijst, maar de meeste bedrijven verzoeken u een offerte aan te vragen. De prijs van de schoonmaakwerkzaamheden is ook lastig te bepalen op voorhand omdat deze afhankelijk is van een heleboel factoren.

  • Er wordt gekeken of de werkzaamheden incidenteel of vast zijn. Als het vaste werkzaamheden betreft, dan zal het schoonmaakbedrijf bereid zijn een wat lager tarief te hanteren.
  • Daarnaast is de bereikbaarheid van uw bedrijf van belang. Als het kuisbedrijf u moeilijk kan bereiken dan zullen zij hier extra kosten voor in rekening brengen.

Waar moet u op letten?

Vraag bij een kostenindicatie altijd duidelijk of de voorrijdkosten en de kosten voor schoonmaakmiddelen en –apparatuur bij de prijs inbegrepen zitten. U kunt anders achteraf nog voor vervelende verrassingen komen te staan, omdat de schoonmaakkosten een stuk hoger uitkomen dan u verwacht had.