SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Kuisploeg voor winkelketens, magazijnen en showrooms

Leestijd: 2 min

Bent u op zoek naar een kuisploeg voor uw winkel of showroom? Iedere ruimte kent zijn eigen schoonmaakbehoefte. Dit geldt ook voor de panden van winkelketens, voor magazijnen en voor showrooms. Het betreft hier vaak ruimtes die behoorlijk groot en ook hoog zijn. Daarnaast is de dagelijkse belasting van de ruimtes groot, omdat er relatief veel bezoekers zijn.

 Kuisploeg

Belang van kuisploeg

Waarom is schoonmaak zo belangrijk? Voor een winkel is het van het grootste belang dat alles er schoon en netjes uit ziet. Ga maar bij uzelf na. Als u een winkel binnen loopt en uw eerste indruk is dat het er rommelig en vies is, koopt u er dan iets of bent u eerder geneigd om rechtsomkeert te maken en naar een andere winkel te gaan? Waarschijnlijk draait u zich om en gaat u naar de concurrent. Iets wat u natuurlijk absoluut niet wilt als het gaat om uw eigen klanten.

De eerste indruk die uw winkel achterlaat is dus erg belangrijk. Het kan de doorslag voor een klant zijn om wel of juist niet zaken met u te doen. Precies hetzelfde geldt voor een showroom. De staat en uitstraling van uw winkel of showroom zijn direct van invloed op het koopgedrag van uw klanten. Het belang hiervan moet dan ook niet onderschat worden.

Daarnaast is bij de schoonmaak van magazijnen ook de deskundigheid van een schoonmaakbedrijf gewenst. Het betreft hier vaak grote en hoge bedrijfsruimtes die zwaar belast worden en daarom ook een grondige schoonmaak vereist.

De schoonmaaktaken

De taken binnen winkels, magazijnen en showrooms zijn zeer divers. Veel voorkomende werkzaamheden zijn o.a.:

  • het schoonmaken van buiten- en binnenmuren;
  • reiniging van palen en pilaren;
  • ramen, etalages wassen;
  • het ontvetten van vloeren;
  • het reinigen van schappen en stellingen.
  • Het reinigen van kassa en toonbank
  • Het reinigen van het (eventuele) openbaar toilet

De exacte schoonmaaktaken binnen de betreffende ruimtes is daarnaast natuurlijk sterk afhankelijk van de bedrijfsvoering. Het is verstandig om van te voren goed door te spreken met het schoonmaakbedrijf welke taken uitgevoerd dienen te worden en of het bedrijf deze werkzaamheden uit kan voeren.

Speciale schoonmaakapparatuur

Om de schoonmaaktaken binnen winkels, magazijnen en showrooms goed uit te kunnen voeren is er vaak speciale schoonmaakapparatuur benodigd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borstelmachines om de vloeren te reinigen, een hogedrukreiniger om de muren te reinigen of een industriële stof- en waterzuiger. De ruimtes zijn vaak te groot en worden te zwaar belast om de schoonmaak handmatig te doen en daardoor is de inzet van speciale schoonmaakapparatuur benodigd.