Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Vending machines: Coca-Cola automaat

Leestijd: 3 min

Hoewel Japan op wereldvlak de kroon spant met het aanbod aan verkoopautomaten, is België ook aardig op weg om deze toestellen meer en meer te integreren. Hier zijn we er nog niet aan toe om stropdassen of levende kreeften uit automaten te halen, maar frisdrankenautomaten winnen elke dag aan populariteit. De keuzemogelijkheden liegen er niet om!

 Coca-Cola automaat

Een Coca-Cola automaat enkel voor gekoelde dranken of een combiversie?

Voor elk type bedrijf bestaan er specifieke standaard- of maatwerkoplossingen. Een bankfiliaal of verzekeringskantoor zal andere behoeften hebben dan een school, een fabriek, een ziekenhuis of een benzinestation.

  • De eenvoudigste versie is een meubel met een beperkt assortiment frisdranken , waarbij u de keuze heeft tussen blikjes en petflesjes. Het assortiment kan bestaan uit een selectie A-merken (meestal 5 tot 10 keuzemogelijkheden) of u stelt een aanbod samen in afspraak met uw leverancier.
  • Afhankelijk van de gekozen leverancier kan u het assortiment aanpassen naar uw voorkeur: met frisdranken, light softdrinks, sportdrankjes, energiedranken, water, vruchtensappen, zuiveldranken…
  • De capaciteit bepaalt u in functie van uw omzet, en de mogelijkheden variëren van zo’n 75 blikjes of petflesjes tot bijna 1000 stuks.
  • Misschien verkiest u een combi-automaat waarbij het drankenassortiment wordt uitgebreid met fruit, groentesnacks, broodjes, koeken en wafels, snoep, chocolade, granenrepen, salades…? Ook dat kan! De nieuwe generatie vendingautomaten is uitgerust met een instelbare, energiezuinige koeling, is ingedeeld in temperatuurzones, heeft eenvoudige ‘push buttons’ met de afbeelding van het gekozen product of voorziet zelfs promo-toetsen om speciale aanbiedingen te promoten. Er is gedacht aan goede isolatie, aan duidelijke LCD-schermen, aan ergonomische uitgiftebakken, enz. Sommige toestellen zijn zelfs geschikt om buiten te staan en hebben daarom een versterkte, solide behuizing en een onbreekbaar panoramavenster tegen mogelijk vandalisme of inbraakpogingen.
  • Er zijn heel mooie designtoestellen op de markt, maar u kunt de behuizing ook in uw eigen huisstijl laten aanpassen. Er bestaan gesloten modellen in kunststof, RVS of zelfs hout, met een stevig panoramavenster of trommelautomaten met 8 tot 12 trommels waarin de producten ronddraaien.

 

Welke betaalsystemen bestaan er voor frisdrankautomaten?

In openbare gelegenheden en op publieke plaatsen waar veel mensen passeren is het aan te raden om meerdere betaalmogelijkheden aan te bieden, en die zijn er ook. Voor luchthavens, sportcomplexen, trein- en busstations, ziekenhuizen enz. is het interessant gebruikers de keuze te bieden tussen een ‘cashless’ betaalsysteem met een kaartlezer waarvoor de consument zijn chipkaart of bankkaart gebruikt en tussen het klassieke geldsysteem waarvoor munten of biljetten in een gleufje worden gestoken.

Voor privébedrijven bestaat ook de optie om met een chipsleutel te werken, die wordt opgeladen om hem te waarderen voor een bepaald bedrag.

 

Coca-cola automaat: huren of full service?

Er zijn twee mogelijke opties wanneer u een coca-cola automaat in gebruik wilt nemen.

  • Huren:

Alles hangt af van welke deal u sluit met de leverancier. In vele gevallen moet u zelf de bestellingen bijhouden en u beheert het ingezamelde geld. Eventueel kunt u een onderhoudscontract afsluiten. U bepaalt zelf de winstmarge op de producten.

  • Full Service / Bruikleen:

U betaalt geen investering of geen huurgeld. Als uw bedrijf genoeg rendement kan opleveren voor de leverancier, dan kunt u in aanmerking komen voor deze formule. Plaatsing, aanvullen, onderhoud, geldbeheer: de leverancier neemt alles voor zijn rekening en u hoeft zich nergens wat van aan te trekken. Als u goed onderhandelt, kan u op een kleine commissie rekenen.