VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :Ontvang nu tot 4 Offertes!
VOERTUIG TRACKING SYSTEEM VERGELIJKEN :
Ontvang nu tot 4 Offertes!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenpark
tegen de Beste Prijs!
Verbeter de Efficiëntie van uw wagenparktegen de Beste Prijs!

Gps-trackers voor werfvoertuigen

Leestijd: 5 min

Trackingsystemen maken het mogelijk een voertuig exact op een kaart te lokaliseren aan de hand van de coördinaten van de positie waar het zich op dat moment bevindt. De overdracht van de gegevens verloopt via een gps-tracker in het voertuig die uitgerust is met een ontvanger die verbonden is met het satellietnetwerk (global positioning system) en eveneens over een zender beschikt die verbonden is met het mobiele telefonienetwerk.

Werking gps-tracking voor werfvoertuigen

Sommige trackingsystemen mikken specifiek op bepaalde economische sectoren of activiteiten: goederen- of personenvervoer, de bouwsector, beheer van een commercieel voertuigenpark, enz. Maar er bestaan ook "all-in-oplossingen" die tegelijk eenvoudig en efficiënt zijn.
Zij bieden om het even welk type bedrijf ondersteuning op het vlak van navigatie, communicatie en het beheer van hun voertuigenpark.

Door voor een aangepast trackingsysteem te kiezen, kunnen professionals uit de bouwsector, de infrastructuursector (o.a. wegenwerken) en de onderhoudssector (o.a. reinigingsfirma's) hun kosten aanzienlijk verlagen en de organisatie van hun verplaatsingen sterk vereenvoudigen.

Gps-tracking van werfvoertuigen kan heel rendabel zijn als we kijken naar het grote aantal voertuigen dat actief is in bovengenoemde sectoren. Of het nu gaat om voertuigen die materiaal naar de werf brengen of om voertuigen die op de bouwplaats zelf actief zijn, een trackingsysteem maakt het mogelijk om:

 • De kosten te verlagen door voor de optimale rijroutes of trajecten te kiezen
 • De tijd die gefactureerd kan worden te verhogen
 • De communicatie op, rond en met de werf te verbeteren
 • In real time de exacte positie van elk voertuig te kennen
 • De veiligheid van zowel voertuigen als goederen te verzekeren
 • Rijgedrag van bestuurders te monitoren
 • Ongelukken en incidenten te voorkomen
 • De brandstofkosten te verlagen

Voordelen van gps-tracking voor werfvoertuigen

Trackingsystemen voor leveringen aan huis

Onder meer in de onderhouds- en reparatiesector en bij dienstverlening na verkoop moet er vaak een groot aantal interventies uitgevoerd worden bij klanten die zich in verschillende geografische zones bevinden.
Gps-trackingsystemen zijn enorm nuttig om dit type werkzaamheden beter te plannen en dus te optimaliseren. Trackingsystemen zijn de voorbije jaren snel geëvolueerd.Het is vandaag perfect mogelijk om ze vanop afstand te beheren via uw smartphone of computer en om op elk moment in real time de locatie van voertuigen en de positie van leveringen te kennen.

Belangrijke functies zijn onder meer:

 • Navigatiehulp
 • Rechtstreeks doorsturen van taken of opdrachtbevestigingen
 • Communicatiemogelijkheden (zowel gesproken als via schriftelijke meldingen of berichten)
 • Doorsturen van uitvoeringsbevestigingen (opdracht voltooid)

Nuttig om te weten: hoewel voertuigvolgsystemen heel wat voordelen bieden, zowel voor bedrijven als werknemers, dient u er als werkgever uiteraard wel over te waken dat u de persoonlijke levenssfeer van uw werknemers respecteert (privacywetgeving).

Trackingsystemen verhogen de klanttevredenheid

Kort op de bal spelen en een transparante werking zijn elementen die positief bijdragen aan het imago van uw bedrijf naar klanten toe.

Door een gps-trackingsysteem te gebruiken, reikt u uw klanten snelle en efficiënte antwoorden aan. Zo worden uw klanten in real time geïnformeerd over de status van opdrachten: ze kunnen bijvoorbeeld het traject volgen dat een pakje aflegt van de producent, over de vervoerder, tot bij hen thuis, of het exacte uur van aankomst kennen van een technicus die een interventie moet uitvoeren.

De rapportagemogelijkheden van trackingsoftware maken het ook mogelijk om transparant te communiceren over transportkosten: trajecten worden immers op de kilometer nauwkeurig in rekening gebracht.

 

Trackingsystemen verlagen het aantal diefstallen

Dat werven een geliefd mikpunt zijn van dieven is al langer geweten. Zowel overdag als 's nachts proberen ze werkmateriaal of grondstoffen te stelen, ook als die zich in voertuigen bevinden. Door uw werfvoertuigen uit te rusten met een gps-tracker schrikt u dieven af en verdubbelt u de kans om gestolen voertuigen terug te vinden.

 

Trackingsystemen detecteren misbruiken

Ongewenste praktijken zijn niet noodzakelijk alleen afkomstig van onbevoegde personen. Helaas zijn soms ook uw eigen werknemers niet per definitie zuiver op de graat. Zo kunnen werknemers te lange pauzes nemen of goederen ontvreemden. Dankzij een gps-trackingsysteem kunt u op elk moment traceren waar uw teams zich bevinden en in het geval van misbruiken snel handelen.

 

Trackingsystemen optimaliseren onderhoud voertuigen

U weet niet altijd precies wanneer uw werfvoertuigen nu eigenlijk aan een onderhoudsbeurt toe zijn? Een gps-trackingsysteem neemt u die technische opvolging uit handen! Het systeem beschikt onder andere over een urenteller die het aantal draaiuren van de motor bijhoudt en het verwittigt u tijdig wanneer uw voertuig onderhoud vereist.
Naast het praktische gemak zal dit ook de levensduur van uw voertuigen verlengen en het werkcomfort van uw werknemers verhogen omdat ze altijd over goed werkende machines beschikken.

 

Trackingsystemen verlagen uw kosten

Trackingsystemen zijn uiteraard niet gratis maar de kosten verdienen zich heel snel terug. U bespaart immers op alle terreinen: betere planning van het werk, optimalisatie werkuren, verdelen van opdrachten, opvolgen van onderhoud, zuinigere rijroutes, enz.!

 

Trackingsystemen handig voor opvolging arbeidsprestaties

Tot slot bieden trackingsystemen u ook de kans om makkelijk en in real time de arbeidsprestaties of gewerkte uren van uw werknemers op te volgen. Ze verhogen de transparantie, voorkomen misbruiken en bieden u ook de kans om medewerkers die bovengemiddeld presteren te belonen.

Installatie van een gps-tracker voor werfvoertuigen

De installatie van een gps-trackingsysteem voor werfvoertuigen is identiek als bij een gewone auto. De tracker zelf is klein, discreet en makkelijk te installeren in elk type voertuig of machine: betonwagen, wiellader of dumper, grijpkraan, torenkraan, hoogwerker, motorspuit, kiepwagen, wegschaaf of grader, bulldozer, compressor, enz.
In de meeste gevallen beschikken gps-trackers over hun eigen batterij en hoeven ze dus niet aangesloten te worden op de accu van het voertuig.

Kostprijs gps-tracking voor werfvoertuigen

Er zijn heel wat verschillende leveranciers actief op de markt van gps-trackingsystemen voor werfvoertuigen. De kostprijs varieert afhankelijk van de leverancier en het systeem in kwestie en het is dus niet makkelijk om precieze cijfers te geven. Om u toch een idee van grootteorde te geven, rekent u doorgaans best op een kostprijs van 80 tot 250 EUR voor een gps-tracker die aangepast is voor werfvoertuigen, al bestaan er ook systemen die goedkoper zijn. Neem echter vooraf contact op met verschillende leveranciers en lees ook de klantenbeoordelingen om zeker te zijn dat u niet voor een systeem kiest dat misschien te beperkt is qua mogelijkheden.

Goed om te weten: als u uw zoektocht wilt vereenvoudigen en toegang wilt krijgen tot uiterst scherpe tarieven, surf dan naar onze website companeo.com !
Al meer dan 20 jaar brengt Companeo professionele gebruikers in contact met gecertificeerde dienstverleners. Deze service is volledig gratis en vrijblijvend. Binnen de 48 uur zult u tot 4 offertes ontvangen. Doe dus ook uw voordeel en surf naar companeo.com!